Koskelo: Sähköposteilla ei ollut tarkoitus ohjailla kansanedustajia

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo sanoo, että hänen kansanedustajille lähettämiensä sähköpostien tarkoitus on ollut vain antaa lisätietoja.

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo Kuva: Yle

Korkeimman oikeuden presidentti Pauliine Koskelo kiistää yrittäneensä vaikuttaa kansanedustajiin pommittamalla näitä sähköposteilla vireillä olevista lakihankkeista.

Kansanedustajat ovat kummastelleet Koskelolta saamiaan viestejä ja pohtineet, onko niillä ollut tarkoitus ohjata päätöksentekoa.

Koskelon mukaan viesteissä on ollut kyse tarkennuksista korkeimman oikeuden antamiin lausuntoihin.

– Toisinaan kansanedustajien kysymyksistä ilmenee sellaisia lisätiedon tarpeita, joihin olen vastannut sähköpostitse, mutta tässähän ei ole kysymys tietenkään mistään painostuksesta, vaan pyrkimyksestä antaa tietoa ja näkökohtia eduskunnan jäsenten oman suvereenin päätöksenteon pohjaksi, sanoo Koskelo.

Koskelo kertoo lähettäneensä myös yleistä tietoa sisältävää materiaalia, joka ei liity vireillä oleviin lakihankkeisiin. Koskelo pitää toimintaansa tiedon jakamisena yhteiseksi hyväksi.

– Olen aina ajatellut niin, että jotta meidän yhteiskuntamme voisi kehittyä parhaalla mahdollisella tavalla, niin meidän pitäisi yrittää hyödyntää näitä vähäisiä voimavaroja, että emme panttaa tietoa, vaan päinvastoin jaamme sitä, ja jos meillä on jotain lisäarvoa johonkin asiaan annettavana, niin me sitten tekisimme sen minkä voimme, jotta se erityistieto mitä meillä ehkä on, tulisi hyödynnetyksi päätöksenteon pohjana, Koskelo sanoo.