1. yle.fi
  2. Uutiset

Itä-Ukrainan kapinallisilta video vangituista erikoisjoukoista – miehissä kidutuksen jälkiä

Ainakin kahdella separatistien vangitsemalla miehellä on mustelmia ja ruhjeita, näkyy Ukrainan kapinallisten kuvaamasta videosta.

Ulkomaat
Kolme vankia tuoleilla.
Kuvakaappaus kapinallisten videolta.Reuters TV

Itä-Ukrainan Venäjä-mieliset kapinalliset ovat julkaisseet videon vangitsemistaan Ukrainan erikoisjoukkojen jäsenistä. Kuvaamiseen liittyvistä olosuhteista ei ole varmuutta.

Videolla näkyy kolme vangittua miestä, joiden silmät on teipattu tiukasti kiinni ja kädet on sidottu selän taakse. Lisäksi heidän housunsa on riisuttu, ja ainakin kahdella miehistä on ruhjeita päässään sekä mustelmia. Miehiä kuulustellaan, ja he vastailevat kuulustelijoille.

Videolla kuvataan myös turvallisuuspalvelun henkilökortteja, virkamerkkejä ja aseita, jotka tiettävästi kuuluvat vangeille. Videon on julkaissut muun muassa venäläinen uutissivusto Russia Today (siirryt toiseen palveluun).

"Donetskin tasavallan" kapinallisten johtaja Igor Strelkov sanoi, että vangit kuuluvat Ukrainan turvallisuuspalvelun SBU:n Alpha-erikoisjoukkoihin. Heidät otettiin vangiksi Gorlovkan kaupungissa Donetskissa, jossa kapinalliset tutkivat heidät. Sen jälkeen heidät kuljetettiin Slovjanskiin.

Aiemmin Strelkov sanoi, että vangit joko vaihdetaan Ukrainan hallituksen vangitsemiin kapinallisiin tai heitä pidetään vankina "tilanteen selkenemiseen" asti.

Ukrainan turvallisuuspalvelu on vahvistanut, että sen virkamiehiä on siepattu.

Lue seuraavaksi