Australian pääministeri lupaa entistä laajempia malesialaiskoneen etsintöjä

Liki kaksi kuukautta sitten kadonneesta koneesta ei ole löytynyt jälkeäkään. Vedenalaisia etsintöjä laajennetaan, lupaa Tony Abbott.

Australian pääministeri Tony Abbott lupasi entistä laajempia etsintöjä Canberrassa 28. huhtikuuta. Kuva: Lukas Coch / EPA

Kadonneen malesialaiskoneen etsintäaluetta laajennetaan, kertoo Australian pääministeri Tony Abbott. Alun perin etsintäalue oli halkaisijaltaan 20 kilometriä. Etsintöjä on tehty liki viiden kilometrin syvyydessä. Vedenalaisia etsintöjä laajennetaan, lupasi toimittajille Canberrassa tänään maanantaina puhunut Abbott.

– On erittäin epätodennäköistä, että löytäisimme hylyn osia veden pinnalta, Abbott kuvaili.

Ministeri lupasi Australian tekevän kaiken voitavansa, jotta lentokoneen mysteeri ratkeaa. Tarvittaessa etsintäalue voi ministerin mukaan olla jopa 700 kilometriä pitkä ja 80 kilometriä leveä. Työ vie ainakin kahdeksan kuukautta. Huono sää ja tekniset ongelmat voivat pidentää etsintäaikaa huomattavasti.

Kone katosi 8. maaliskuuta, eikä siitä ole löydetty jälkeäkään. Malesiasta Kuala Lumpurista Kiinaan Pekingiin matkalla olleessa koneessa oli 239 ihmistä. Koneen hylkyä on etsitty Australian länsipuolelta, jonne sen uumoillaan pudonneen.