Hyppää sisältöön

Aki Karjalainen Yle Kainuun päälliköksi

Aki Karjalainen on toiminut viimeksi yksityisen Radio Kajauksen pääomistajana, toimitusjohtajana ja vastaavana päätoimittajana. Karjalainen aloittaa päällikön tehtävät toukokuun 20. päivä.

Yle Kainuun päällikkö Aki Karjalainen.

Yle Kainuun uudeksi päälliköksi on nimitetty humanististen tieteiden kandidaatti Aki Karjalainen, 28. Hän aloittaa tehtävässä 20. toukokuuta.

Karjalainen on toiminut radioalalla yli 13 vuotta, viimeksi Radio Kajauksen pääomistajana, toimitusjohtajana ja vastaavana päätoimittajana.

Karjalainen on Radio Kajauksessa panostanut journalismiin ja laadukkaaseen sisältöön sekä yhteistyöhön alueen maakuntalehden kanssa. Kaupallisen radioalan Radio Gaalassa Karjalainen palkittiin huhtikuun alussa vuoden radioammattilaisena.

– Mielestäni Yle Kainuun merkitys alueellisen identiteetin luojana tulee jatkossa vain vahvistumaan. Maakunnan kuunnelluimman radion lisäksi Kainuussa tehdyt sisällöt niin televisioon kuin verkkoon kehittyvät. Kainuussa on näkyvissä väestötilastomurheiden rinnalla myös voimakasta tekemisen meininkiä. Laadukas keskustelu, eteenpäin meneminen ja rohkea uuden luominen rakentavat menestyvää Kainuuta, Karjalainen sanoo.

Karjalainen irrottautuu Radio Kajauksen tehtävistä ottaessaan päällikön tehtävät vastaan Yle Kainuussa.

– Minun osaltani Kajauksen tehtävät jäävät taakse ja Kajaus jatkaa muilla voimin. Molemmilla on hyvin erilainen rooli, eikä kilpailutilannetta ole. Uskon, että tulevaisuus on hyvä molemmille.

Karjalainen seuraa päällikön tehtävässä eläkkeelle jäävää Jukka Rossia.

Yle Kainuun toimitus sijaitsee Kajaanissa. Toimitus tuottaa Suomen kuunnelluimman radiokanavan Yle Radio Suomen alueellisia lähetyksiä arkisin klo 6.30-17.00. Toimitus vastaa myös Ylen uutistoiminnasta alueellaan. Yle Kainuun omat uutiset kuullaan Radio Suomessa ja ne ovat luettavissa ja katseltavissa Yle Uutisten verkkosivuilta. Yle Kainuu tuottaa myös uutisia Yle Uutiset Pohjois-Suomi -lähetykseen, joka lähetetään Yle TV1-kanavalla arkisin klo 18.22 ja Yle TV2:ssa klo 19.00.