1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Katriina Honkanen Mikkelin teatterin johtajaksi

Suuri yleisö muistaa Honkasen TV-sarjasta Metsolat, missä hän näytteli Eeva Metsolaa.

Kotimaan uutiset
Katriina Honkanen
Timo Kirves

Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry:n hallitus on valinnut uudeksi teatterinjohtajaksi teatteritieteen maisterin Katriina Honkasen. Honkanen aloittaa tehtävässä ensi syksynä.

Honkanen on tullut tunnetuksi suurelle yleisölle TV-roolistaan Metsolat- draamasarjan Eeva Metsolana. Tällä hetkellä Honkanen toimii yrittäjänä tuottaen kulttuuri ja teknisiä palveluja laaja-alaisesti.

Honkanen tunnetaan teatterin ja musiikin moniosaajana. Hän on näytellyt muun muassa Suomen Kansallisteatterissa ja Helsingin kaupunginteatterissa. Honkanen on myös laulaja-lauluntekijä, käsikirjoittaja, ohjaaja, tuottaja ja kouluttaja.

Honkanen ohjaa parhaillaan Mikkelin Teatterin seuraavaa kantaesitystä, musiikkinäytelmää nimeltä Jos helmiä kyyneleet ois. Honkanen on vieraillut Mikkelin Teatterissa viisi kertaa. Vuonna 2007 hän vastasi 7 koiraveljestä – näytelmän musiikin säveltämisestä, tekstin dramatisoinnista sekä produktion ohjauksesta. Vuotta myöhemmin vuorossa oli Tilkkuenkelit – näytelmän ohjaus. Vuonna 2012 ensi-iltansa sai Honkasen ohjaama Risto Räppääjä ja pakastaja-Elvi sekä vuonna 2013 Ella ja Paterock, jonka hän dramatisoi, ohjasi ja sävelsi.

Teatterinjohtajan tehtävä on määräaikainen.

Mikkelin Teatteri on keskisuuri ammattiteatteri, jota ylläpitää Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry. Vuonna 1919 toimintansa aloittanut teatteri työllistää tällä hetkellä noin 45 henkilöä sekä vuosittain kymmenittäin vierailevia näyttelijöitä, ohjaajia ja muuta henkilöstöä. Katsojamääräksi on viime vuosina vakiintunut yli 50 000.

Lue seuraavaksi