Perussuomalaiset: Pakolaisten vastaanotto Poriin arvioitava uudelleen

Pori joutuu etsimään isoja säästöjä ja on jo päättänyt koulujen sulkemisesta. Perussuomalaisten mielestä nyt pitäisi harkita myös pakolaisten vastaanottomääriä.

pakolaiset
Ruotsiin matkalla olleita kurdipakolaisia valokuvattuna Ammanin lentokentällä Iranissa vuonna 2004.
Ruotsiin matkalla olleita kurdipakolaisia valokuvattuna Ammanin lentokentällä Iranissa vuonna 2004. Jamal Nasrallah / EPA

Perussuomalaiset vaativat Poria arvioimaan uudelleen pakolaisten vastaanottoa.

Pori on lupautunut ottamaan vastaan 15–20 pakolaista vuosittain, mutta perussuomalaisten mielestä kaupungin on voitava joinain vuosina myös kieltäytyä vastaanottamisesta kokonaan. Ryhmä haluaa pakolaisten tuomista kuluista myös tarkat raportit valtuustolle.

Aivan kokonaan perussuomalaiset eivät halua pakolaisten vastaanottamisesta luopua, mutta heidän mielestään Ely-keskuksen kanssa tehtyä pakolaisten vastaanottosopimusta pitäisi muuttaa niin, että pakolaisia otettaisiin vuosittain 0–20 kappaletta.

Perusteluna kaupungin säästöpakko

Ryhmä perustelee kantaansa sillä, että Porin kaupunki joutuu etsimään suuria säästöjä ja leikkaamaan kaupunkilaisten palveluja. Pori päätti maanantaina sulkea viisi alakoulua ja kaksi lukiota. Kesäkuussa pitäisi päättää myös muista, isoista säästöistä.

Perussuomalaiset muistuttavat myös valtionosuuksien leikkauksista ja todennäköisestä Lavian pakkoliitoksesta Poriin. Nämäkin ovat ryhmän mukaan lisäkuluja, jotka pitää ottaa huomioon, kun pohditaan, onko Porilla varaa ottaa pakolaisia.