Tamy ei kiitä kehysriihtä

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy kummeksuu leikkausta opiskelijoiden terveydenhuoltosäätiö YTHS:n neljän miljoonan euron vuokratukeen. Säästö on valtiolle mitätön, mutta terveystyölle menetys on suuri, opiskelijajärjestö huomauttaa.

opiskelijaterveydenhuolto
Tampereen yliopiston pääsisäänkäynti
Mari Siltanen / Yle

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy ei hyväksy opiskelijaterveydenhuollon valtionavun leikkauksia.

Hallituksen kehysriihi puuttui mm. terveydenhuollon vuokra-avustuksiin, jotka Tamyn mukaan ovat valtiolle mitätön säästökohde.

Opiskelijajärjestön mukaan on ristiriitaista vaatia työurien pidentämistä ja samalla heikentää terveydenhuoltoa. Tamyn mukaan valtio ei ole keskustellut asiasta opiskelijajärjestöjen kanssa.

Kannanotossa arvioidaan, että kehysriihen päätökset sisälsivät taas useita muitakin opiskelijoiden asemaa ja hyvinvointia heikentäviä päätöksiä.

YTHS:n rahoituksen leikkaamisen lisäksi merkittävimpänä heikennyksenä Tamy pitää opintotuen leikkaamista toisen tutkinnon suorittamisesta.

Tamy vaatii, että alan vaihtamisen pitää olla jatkossakin taloudellisesti mahdollista. Kaikki eivät löydä heti omaa alaansa. On järjetöntä vaarantaa motivaatio ja jaksaminen opinnoissa ja tulevaisuuden työelämässä, opiskjelijat painottavat.