Pohjois-Korea uhittelee ampumaharjoituksella

Ampumaharjoituksen katsotaan olevan merkki Pohjois-Korean turhautumisesta. Etelä-Korea on ilmoittanut vastaavansa voimakkaasti, jos ammuksia iskeytyy sen puolelle rajaa.

Ulkomaat
Sotilaslaivoja.
Etelä-Korean sotalaivoja partioimassa Koreoiden välisillä vesirajoilla 31.maaliskuuta.Yonhap / EPA

Pohjois-Korea on aloittanut ampumaharjoitukset lähellä Koreoiden kiisteltyä merirajaa, kertoo Etelä-Korean armeija. Pohjois-Korea ilmoitti harjoituksista eteläiselle naapurilleen aikaisemmin tänään. Etelä-Korean puolustusministeriö on ilmoittanut seuraavansa tarkkaan Pohjois-Korean harjoituksia.

– Jos yksikään ammus päätyy meidän puolellemme rajaa, Etelä-Korea vastaa voimakkaasti, puolustusministeriön tiedottaja Kim Min-Seok sanoi tiedotustilaisuudessa.

Tähän mennessä Pohjois-Korean ammukset ovat pysyneet rajan oikealla puolella.

Etelä-Korea on kehottanut kalastusaluksia pysymään poissa raja-alueelta. Lisäksi viranomaiset ovat kehottaneet Yeonpyeongin ja Baengnyeongin saarten asukkaita varautumaan Pohjois-Korean harjoituksiin.

Kumpikin Korea järjestää säännöllisesti tykistöharjoituksia Keltaisellamerellä. Pohjois-Korea suoritti alueella ampumaharjoituksen maaliskuun lopussa. Tuolloin useita ammuksia iskeytyi Etelä-Korean aluevesille. Etelä-Korea vastasi ampumalla satoja ammuksia Pohjois-Korean aluevesille.

Pohjois-Korean ampumaharjoituksen nähdään olevan merkki turhautumisesta, koska maa ei ole onnistunut hankkimaan ulkopuolista apua yrityksistä huolimatta.

Lähteet: AP, AFP