71-vuotiaan venereissu muuttui katoamiseksi moottorin hajottua – mies löytyi helikopterilla Höytiäiseltä

Mies lähti venereissulleen Kontiolahden satamasta. Rajavartiolaitoksen helikopteri löysi miehen melomasta viiden tunnin kuluttua lähdöstä.

Kotimaa

Mies lähti venereissulleen Kontiolahden satamasta kello 10.30 maanantaina. Tarkoituksena oli taittaa 15 kilometrin matka kohti Varparannan Herneniemeä.

Veneen moottori sanoi kuitenkin itsensä irti kesken ajon ja matka muuttui melontareissuksi. Ilman matkapuhelinta vesillä ollut mies ei voinut ilmoittaa haverista kenellekään, mutta pelastuslaitokselle asiasta ilmoitti miehen lähiomainen, joka odotteli häntä Herneniemessä.

Löytyi viiden tunnin kuluttua

Pelastuslaitos etsi miestä Höytiäiseltä vajaan kolmen tunnin ajan. Mukaan saatiin myös Rajavartiolaitoksen valvontalennolla ollut helikopteri, joka havaitsi miehen kello 15.50 Kintaisen saaren kohdilla. Mies oli tuolloin melomassa kohti etelää.

Löydettäessä mies oli hyväkuntoinen, mutta epäkuntoisella moottorilla ja yhdellä melalla rantaan pääsy olisi ollut poliisin mukaan melkoinen urakka.

Poliisi muistuttaa veneilijöitä, että ennen vesille lähtöä ja varsinkin ennen pidempiä matkoja tarkastettaisiin veneen kunto ja merikelpoisuus. Pakollisten välineiden ja varusteiden lisäksi mukaan kannattaa varata riittävästi polttoainetta ja toimiva matkapuhelin.