Rajeev Suri puhkui varmuutta

Vaikka Rajeev Suri on ollut verkkopuolen miehiä, hän kehotti kaikkia kääntämään katseensa karttabisnekseen. Surin valinta on kuitenkin osoitus siitä, että Nokia panostaa verkkolaiteyksikkönsä kasvuun.

talous
Rajeev Suri

– Olen ollut Nokiassa kohta 20 vuotta ja Nokiaan tuleminen oli minulle ylpeyden hetki, Rajeev Suri sanoi tiedotustilaisuudessa tiistaina Nokian vastaleivottuna toimitusjohtajana.

Hän sanoi olevansa edelleenkin aivan yhtä ylpeä Nokiasta.

Rajeev Surin tausta on Nokian verkkopuolelta NSN:stä. Hän varoitti kuulijoita erehtymästä, että Nokia nyt keskittyisi vain uusiksi nimetyn Networksin kehittämiseen.

Hän korosti, että Here on jo nyt maailman johtava toimija sisäänrakennetuissa kartoissa. Neljässä viidestä autosta on Heren kartat, jos tarkastellaan autoja, joissa navigointi on sisäänrakennettu kojelautaan.

– Tulevat teknologiat tulevat olemaan yhtä perustavanlaatuisia kuin internetin keksiminen. Ohjelmistot tulevat olemaan lähes kaiken sen keskiössä, mitä teemmekin, Suri maalaili.

– Panostamme edelleen innovatiivisiin tuotteisiin ja palveluihin, joita operaattorit tarvitsevat hallitakseen laaja-alaista tietoliikennettä.

Nokian verkkopuolen asiakkaita ovatkin pitkälti teleyhtiöt, joille Nokia rakentaa verkkoja ja tarjoaa palveluja.

Patenttisalkkua hallinoiva Technologies-yksikkö aikoo myös kasvaa ja hankkia lisää asiakkaita patenttilisensseille.

Suomalaiskuulijoita Rajeev Suri ilahdutti kommentoimalla, että Suomi on erinomainen paikka yhtiön pääkonttorille. Hän täsmensi asuneensa täällä 4,5 vuotta. Osan hehkutuksesta sai Oulu, missä on Surin mukaan maailman paras langattoman tiedonsiirron osaaminen.

– Mikään ei vedä siinä vertoja Oululle. Muutkin alueet kuten Espoo, Otaniemi ja Tampere ovat tärkeitä.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa perusteli toimitusjohtajavalintaa sillä, että vetäjäksi haluttiin johtajuudesta jo kannukset hankkinut tuloksentekijä, joka suhtautuu intohimoisesti teknologiaan.

Ehdokkaita oli Siilasmaan mukaan useita yhtiön sisältä sekä ulkopuolelta. Loppumetreille markkinahuhuissa pidettiin mukana lähes Surin veroisena vaihtoehtona Nokian talousjohtajaa Timo Ihamuotilaa.