Siilasmaa kertoi Nokian suurista suunnitelmista: Pilvipalvelut yhtä suuri murros kuin internetin keksiminen

Nokia on ilmoittanut panostavansa tulevaisuudessa verkkoinfrastruktuuriin, teknologiakehitykseen sekä kartta- ja sijaintipalveluihin.

talous
Risto Siilasmaa.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaalla on suuria odotuksia yhtiön tulevaisuuden suhteen. Siilasmaa uskoo, että Nokian pilvipalvelut tulevat mullistamaan maailman.

– Meillä on erittäin innostava visio maailmasta paikkana, jossa on miljardeja älykkäitä laitteita, jotka aistivat ympäristöään ja lähettävät tietoa tästä ympäristöstä pilvipalveluille. Niissä massiivisen laskentaplatformin kautta pystytään analysoimaan tätä tietoa ja luomaan uutta ymmärrystä siitä, mitä maailmassa tapahtuu, Siilasmaa selitti Yle Uutisten haastattelussa.

Hänen mukaansa tämän pilvipalvelumaailman syntyminen tulee olemaan yhtä suuri murros kuin internetin keksiminen.

Nokia kertoi aiemmin tänään tiedotteessaan panostavansa tulevaisuudessa verkkoinfrastruktuuriin, teknologiakehitykseen sekä kartta- ja sijaintipalveluihin.

Verkkoinfrastruktuuriin erikoistuneessa Networks-liiketoiminnassa yhtiö keskittyy tuotteisiin ja palveluihin, joita operaattorit tarvitsevat langattoman dataliikenteen määrän käsittelyssä.

Kartta- ja sijaintipalveluihin keskittyvässä HERE-liiketoiminnassa yhtiö keskittyy verkkoon yhteydessä oleville autoille suunniteltuihin teknologioihin, pilvipalveluihin, jotka liittyvät liikkumiseen ja sijaintitietoon sekä sijaintianalytiikkaan, joka on yritysten liiketoimintapäätösten tukena.