Opiskelijoiden vapunviettoa jo viikko takana, huipennus edessä

Vapun juhlinta on aloitettu ja viime viikolla, mutta opiskelijoiden pippalot huipentuvat vapunaattona ja vapunpäivänä. Juhlaa vietetään mm. yliopiston kampuksella ja Pielisjoessa.

Kuva: Yle / Siru Päivinen

Paljon yllätyksiä, hattarakoneita, stand-up -koomikkoja ja sellaista.

Buket Yüksel

Opiskelijoiden vapunvietto on jo täydessä vauhdissa. Vappuperinteitä on eletty jo viime viikolla, mutta juhlinta huipentuu tänään ja huomenna. Yliopiston opiskelijoiden tunnettuja perinteitä ovat muun muassa kampuksella olevan Alkukivet-taideteoksen lakitus, metsäylioppilaiden kaste Pielisjoessa ja yliopiston kuoron esitys Ilosaaressa.

Ainejärjestöillä on myös omia perinteitään. Osa ainejärjestöistä juhlii omin seremonioin, osa on yhdistänyt voimansa muiden järjestöjen kanssa.

– Vapunvietto on aloitettu jo viikko sitten ja nyt se huipentuu! Me pidämme tänä vuonna yhteisvapun kauppatieteilijöiden kanssa. Siitä tulee hauskaa varmasti, emme ole vaan yksinään. Sinne tulee paljon yllätyksiä meille. Hattarakoneita, stand-up -koomikkoja ja sellaista, naurahtaa oikeustieteen opiskelija Buket Yüksel.

Vapussa tärkeintä on yhdessäolo ja yhteisestä opiskelusta iloitseminen

Sanni-Kaisa Kinnunen

- Kulttuurintutkijoiden vappuperinteisiin kuuluu pussikaljapyöräily, joka aloittaa vapun. Se on jo hoidettu. Sen lisäksi meillä oli sitsit vapputeemalla ja meillä on vappupäivän brunssi yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa, kertoo Anni Hurme.

– Joensuussa luokanopettajilla on ollut perinteenä mennä vapunpäivänä Ilosaareen brunssille ja toivomme kovasti, että säät sallivat sen tänäkin vuonna. Vapussa tärkeintä on yhdessäolo ja yhteisestä opiskelusta iloitseminen, summaa Sanni-Kaisa Kinnunen.

Vappuaaton ohjelma käynnistyy metsäylioppilaiden forstikasteella Ilosaaressa kello 12. Carelian edessä lakitetaan alkukivet kello 14.30, minkä jälkeen Itä-Suomen ylioppilaskunnan kulkue lähtee kohti Ilosaarta. Siellä kuullaan kello 16 yliopiston kuoro Joyn lauluesitus sekä puheita. Ilosaaressa raikaavat myös hitit menneiltä vuosikymmeniltä.