Pikkuisen pidempi "vappumarssi" - jalan Helsingistä Tampereelle

Neljä kaverusta päätti lähteä 180 kilometrin matkalle kävellen. Miksipä ei?

ilmiöt
Neljän miehen kaveriporukka kuvattuna Parolassa Sotilaskoti 2:n pihamaalla
Nina Keski-Korpela / Yle

Tummelia, talkkia, vaseliinia, sinkkivoidetta, avokadoöljyä, suklaata, aurinkolasit, retkijakkarat ja puuvillasukat. Tässä neljän kaverin patikkaporukan salaisia aseita, joiden voimin he aikovat selviytyä pikkuisen pidemmästä "vappumarssista".

Jotos alkoi Helsingin Rautatientorilta perjantaina 25. huhtikuuta. Reilun kolmenkymmenen kilometrin päivämatkoilla kolmikymppiset toimistotyöläiset Petri, Tomi, Tommi ja Olli aikovat suoriutua ensimmäisestä pitemmästä patikkamatkastaan kunnialla. Tosin jo sunnuntaina Tommi tarvitsi skuuttaria apuvälineeksi kävelyyn.

– Sunnuntaina tuli heikko hetki eikä pystynyt jalan jatkamaan, mentiin siitä kauppaan etsimään sopivia apuvälineitä. Tämä on erittäin hyvä, ei tarvitse pysähtyä, kun haluaa vähän lepuuttaa, vaan tällä voi vähän rullailla.

Olli puolestaan joutui maanantaina lääkärin pakeille ja sai määräyksen lepuuttaa jalkojaan, mikä tiesi autokyytiä Hämeenlinnasta Toijalaan.

Matkapäiväkirja blogissa ja Twitterissä

Miehet kertovat, että reissusta puhuttiin ensimmäisen kerran jo viitisen vuotta sitten. Matkan taittumista voi seurata Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) tai porukan matkablogissa (siirryt toiseen palveluun).

– Ei kaikkea tarvitse raportoida, mutta tämä on nykypäivän luonnollinen tapa olla myös sosiaalisessa mediassa. Yhdellä viestillä saa tiedot välitettyä suoraan kaikille, perheelle ja työkavereille, se on helppoa, käytännöllistä ja säästää akkua, kertovat Petri ja Tommi.

Matkareitti kulkee pääsääntöisesti pitkin vanhaa kolmostietä eli maantietä 130. Ensimmäinen etappi oli Klaukkalassa, missä miehet yöpyivät teltassa. Sitten suuntana oli Riihimäki, maanantaina Hämeenlinna ja Toijalan kautta matka päättyy vappuaattona Tampereen Keskustorille.

Vappuna oikaistaan jalat - takaisin Helsinkiin miehet eivät aio kävellä.