1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Urheilukeskuksen katsomorakennus käyttökieltoon Lahdessa

Kyseessä on varotoimi, sillä katsomon kantavissa rakenteissa epäillään olevan korroosiota ja siten mahdollinen turvallisuusriski. Käyttökielto astuu voimaan kesällä, kun korjaukset alkavat.

urheilu
Tyhjä stadionin katsomo.
Hanna Lumme / Yle

Lahden seudun rakennusvalvonta on asettanut urheilukeskuksen pääkatsomon käyttökieltoon. Rakennusvalvonta ei pidä epäiltyä vaurioriskiä akuuttina, joten kielto tulee voimaan heinäkuun kymmenentenä päivänä. Käyttökielto pysyy voimassa katsomon korjauksen ajan.

Käyttökiellon aikana rakennuksen toimistotilat eivät ole käytössä. Katsomo on poissa käytöstä myös urheilutapahtumissa. Tilat otetaan käyttöön vaiheittain sitä mukaa, kun korjaukset valmistuvat.

Remontissa ensimmäiseksi vahvistetaan vetotankoihin perustuvat kantavat rakenteet. Pelkästään tämän urakan arvioidaan kestävän noin kolme kuukautta. Myös vesikato ja kattorakenteet kunnostetaan.

Tilakeskus on selvittänyt rakennuksen korjaustarpeita viime keväästä lähtien. Parhaillaan valmistelussa oleva suunnitelma katsomon korjaamiseksi on tarkoitus viedä päätöksentekoon ennen kesälomia.

Remontti on tarkoitus saada käyntiin kesällä. Myös kiinteistön sisäilmaongelmiin aiotaan puuttua.

Rakennuksessa on käytetty vastaavaa tekniikkaa kuin Jyväskylän vuonna 2012 romahtaneessa vesitornissa.

Lue seuraavaksi