1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Vapaavuori: Stubb on osaava europoliitikko

Kokoomuksen puheenjohtajakisaan ensimmäisenä ilmoittautunut elinkeinoministeri Jan Vapaavuori haluaa ehdokkaille yhteisen vaalikiertueen. Vapaavuoren haastajaksi ilmoittautui tänään eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori eduskunnassa 9. huhtikuuta. Kuva: Yle

Kokoomuksen puheenjohtajakisan avannut elinkeinoministeri Jan Vapaavuori sanoo, että haastajan saaminen eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbista ei pelota häntä. Stubbia Vapaavuori pitää kuitenkin kovana vastustajana.

- Alexander Stubb on erittäin suosittu, taitava ja tarmokas suomalainen poliitikko, kova vastustaja, Vapaavuori luonnehtii.

Aattellisia eroja Vapaavuori ei koe kilpailijansa kanssa merkittäviksi.

- En usko, että tässä tulee loppujen lopuksi olemaan kovinkan paljon kysymys aatteellisista eroista, meillä on Jyrki Kataisen aikana muodostunut erittäin vahva arvopohja, johon puolue yksissä tuumin on sitoutunut, sanoo Vapaavuori

Vapaavuoren mukaan kysymys on enemmän henkilökohtaisista ominaisuuksista, joiden pohjalta puoluekokous tekee ratkaisunsa.

Stubbin vahvuudeksi Vapaavuori mainitsee erityisesti osaamisen Eurooppa-kysymyksissä. Stubbin ansioita kotimaan politiikassa Vapaavuori ei halunnut Yle Uutisten haastattelussa arvioida.

Vapaavuori uskoo, että kokoomuksen puoluejohtajakisaan saadaan vielä uusia ehdokkaita.

- Kyllä tähän vielä kolmas tai neljäs hyvin mahtuisi, jotta saadaan iloinen, mukava, hyvä kiertue käyntiin

Ilmoittautumista puheenjohtajakisaan tai siitä jättäytymistä odotetaan vielä kunta- ja liikenneministeri Henna Virkkuselta ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikolta. Virkkunen on luvannut ilmoittaa puheenjohtajakisaan lähtemisestään vielä tämän kuun aikana.