Jalkapallokuume nousee Kotkassa – avausottelu veti enemmän väkeä kuin liigapelit

KTP pelasi maanantaina ensimmäisen ottelunsa jalkapallon Ykkösessä seurafuusion jälkeen. Peli veti Arto Tolsa -areenalle niin paljon väkeä, että seura joutuu pohtimaan toimenpiteitä katsojien palvelun parantamiseksi.

urheilu
jalkapallo pelikentällä
Anssi Leppänen / Yle

Jalkapallon Ykkösen avausottelu KTP - HIFK veti Kotkan Arto Tolsa -areenalle huippuyleisön, yli 2 300 katsojaa. Suurempia katsojalukuja on nähty alkaneella kaudella vain parissa Veikkausliigan pelissä.

– Olihan tämä positiivinen yllätys. Hiljaa varovasti sitä tietysti toivoi, että paikalle tulee paljon yleisöä, toteaa FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola.

Kotkan kaksi jalkapalloseuraa, Kakkosessa viime kaudet pelannut KTP ja Ykkösen FC KooTeePee yhdistivät voimansa joulukuussa. Pippola myöntää, että isot katsojaluvut ovat paljolti yhdistymisen ansiota.

– Tottakai yhdistymisellä on iso merkitys tässä. Tuntuu siltä, et tämä on nyt koko Kotkan juttu ja kaikkien yhteinen asia. Meillä on ollut hyvä meininki ennen kauden alkua. Tuntuu, että nyt se palkitaan.

Buumia ilmassa

Pippola ennakoi, että Kotkassa on nousussa uudenlainen jalkapallobuumi. Sitä pönkitti luonnollisesti makea kotivoitto sarjanousijasta.

– Semmoista tässä tuntuisi olevan ilmassa. Kun kyseessä oli ensimmäinen peli ja se oli tuon tasoista, niin se meni ihan nappiin.

Yleisömäärien tulevaa kehitystä on vaikea ennakoida, mutta Pippola on toiveikas.

– Jos peli on tuollaista, niin mikseivät lukemat pysyisi korkeina?

"Positiivisia ongelmia"

Maanantain pelin järjestelyissä oli jonkin verran ongelmia, kun yleisömäärä oli odotettua suurempi. Lippu- ja kahvijonot olivat pitkät.

– Siinä tuli näitä positiivisia ongelmia. Näitä asioita käydään nyt läpi. Mietimme, että miten homma saadaan jatkossa sujuvammaksi. Meillä on jo hyviä ajatuksia siitä, miten katsojia voidaan palvella paremmin.

KTP pelaa seuraavan kotiottelunsa Arto Tolsa -areenalla ensi viikolla, kun vastaan asettuu PK-35 Vantaalta.