Uutistoimisto: Venäjä-mieliset asemiehet avasivat tulen poliisiasemalla Luhanskissa

Silminnäkijän mukaan noin 20 asemiestä ammuskeli ja heitteli tainnutuskranaatteja asemalla. Ukrainan presidentti vaati kahden poliisijohtajan eroa, koska poliisi ei ole tehnyt tehtäviään Luhanskissa ja Donetskissa.

Venäläismieliset valtasivat jo aiemmin päivällä hallintorakennuksen Luhanskissa. Kuva: Zurab Kurtsikidze / EPA

Venäjä-mieliset separatistit ovat tulittaneet automaattiaseilla ja heitelleet tainnutuskranaatteja poliisiasemalla Itä-Ukrainan Luhanskissa, kertoo uutistoimisto Reutersin silminnäkijä. Toistaiseksi ei ole tietoa, onko ihmisiä loukkaantunut.

Noin 20 asemiestä ammuskeli rakennuksessa ja yritti pakottaa poliiseja luopumaan aseistaan, Reuters kertoo. Paikalla oleva uutistoimisto AFP:n toimittaja puolestaan kertoo, että poliisiasemalle oli rynnännyt noin tuhat venäläismielistä mielenosoittajaa, mutta ei sitä, että asemalla olisi ammuskeltu.

AFP:n toimittajan mukaan noin 30:llä aseistetulla miehellä oli mukanaan rynnäkkökiväärejä ja kranaatinheittimiä. Osa heistä oli pukeutunut tavallisiin vaatteisiin, osalla oli tunnuksettomat uniformut. He myös osoittivat aseitaan rakennusta kohti.

Tiistaina päivällä kapinalliset valtasivat Luhanskin syyttäjänviraston, hallintorakennuksen ja tv-keskuksen.

Ukrainan virkaatekevä presidentti Oleksandr Turtšynov ilmoitti tiistai-iltana, että suurin osa Itä-Ukrainan poliiseista ei pysty täyttämään tehtäviään ja vaati Luhanskin ja Donetskin kaupunkien poliisijohtajien erottamista.

Luhanskin poliisi ei tehnyt vastarintaa tiistaina päivällä, kun kapinalliset ottivat haltuunsa hallintorakennuksen.