Sari Helin: Johtajuus ei ole alapään juttu

On täysin toissijaista, onko johtaja nainen vai mies. Tärkeintä on johtajan kyky luoda ympärilleen tunne turvallisuudesta, kirjoittaa Sari Helin blogissaan.

Sari Helin
Sari Helin.
Liisa Valonen

Olen tehnyt töitäsellaisten miesjohtajien alaisena, jotka ovat juoruilleet kuin pahaiset akat ja pitäneet yllä hajota ja hallitse -taktiikkaa. Olen nähnyt heikkoja miesjohtajia, joiden luokse toisiaan haukkuvat alaiset ovat olleet aina tervetulleita puhumaan pahaa kolmansista osapuolista.

Olen nähnyt johtajina naishirviöitä, joita on ylistettu suurteoista talous- ja naistenlehdissä, mutta joiden oikkujen takia kokonaiset osastot ovat pysyneet yötäpäiväisessä varvasseisonnassa. Suomalaisten yhtiöiden hallituksissa istuu surkeita naisia ja surkeita miehiä, samoin vuorineuvosten joukossa on todellisia turhakkeita.

Pasi Sillanpää kirjoittaa kirjassaanTyötä Rakastavien heimo(Elisa Kirja) siitä, miten johtajan tärkein ominaisuus on saada alaisensa tuntemaan olonsa turvalliseksi. Kun johtaja pystyy luomaan ympärilleen luottamuksellisen ilmapiirin, alaiset seuraavat häntä myös kaikkien vaikeimpien paikkojen yli. Jos taas yhteisön olo on turvaton, sen jäsenet keskittyvät vain siihen, että saavat turvallisuutta aikaiseksi.

Siinä missä kampaajallani puhuttiin vielä jokin aika sitten kuluttamisen autuudesta, viimeksi asiakkaat vaihtoivat ajatuksia nollakasvusta ja Natosta.

Se viesti, jonka saamme tässä maailmassa, ei ole turvallisuuden viesti vaan turvattomuuden viesti. Uskaltaako asuntolainaa ottaa, mitä siellä Ukrainassa tapahtuu, yt siellä, toinen täällä. Siinä missä kampaajallani puhuttiin vielä jokin aika sitten kuluttamisen autuudesta, viimeksi asiakkaat vaihtoivat ajatuksia nollakasvusta ja Natosta.

Olemme kriisimoodissa, johon tarvitaan kriisikykyisiä johtajia. Sellaisia ihmisiä, jotka johtavat edestä menemällä itse ensin. Sellaisia johtajia, jotka rohkenevat puhua totta myös vaikeista asioista ja saavat silti joukkonsa liikkeelle seuraamaan johtajaansa, vaikka vastassa on vain rannaton autius.

Naisten ja miesten johtajuudesta on tehty hyvin paljon tutkimuksia. Niiden sanoma on ollut selvä: naisten ja miesten johtamiskyky on yhtä hyvä. Poikkeuksena valtavirrasta Helsingin Sanomat kertoi hiljan ruotsalaistutukimuksesta, jonka mukaan naisten johtamat yritykset tekivät huonompaa tulosta kuin miesten johtamat yritykset. Tutkimustuloksen perusteeksi sen teettäjät tarjosivat yritysten liikaa homogeenisuutta kun taas moniarvoinen yrityskulttuuri olisi kaikille eduksi.

Keskuskauppakamarin naisjohtajaselvityksen mukaan suomalaisten pörssiyhtiöiden liiketoimintajohdosta vain 9% on naisten käsissä.

Pasi Sillanpää nostaa kirjassaan esiin myös rakkauden. Hänen mukaansa kaikkein suurin voimavara työelämän muutokselle on rakkauden kaavan noudattaminen. Asiaansa rakastunut on myös sitoutunut, samoin kuin ihmiseensä rakastunut on yleensä myös häneen sitoutunut. Ja mitä paremmin ymmärrämme sitä, kuinka rakkaus työhön syntyy, sitä paremmat edellytykset ihmisellä on rakastua työhönsä.

Todellinen johtajien johtaja on liideri. Liideri tietää mitä tehdään ja saa muut tekemään asioita tämän tavoitteen eteen. Hän myös tietää, että alaiset eivät koskaan eroa yrityksistä vaan sen johtajista, alapään varustukseen katsomatta.

Sari Helin
Kirjoittaja on yrittäjä ja Huono Äiti -blogin perustaja