Putin: Ei tarvetta vastapakotteille

Putin kuitenkin varoitti, että jos lännen pakotteet jatkuvat, Venäjän täytyy harkita, kuka saa työskennellä maan avainsektoreilla, muun muassa energiasektorilla. Putin sanoi toivovansa, että siepatut Etyjin tarkkailijat vapautetaan pian.

Ukraina
Vladimir Putin
Sergei Ilnitsky / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoo, ettei hän näe tarvetta vastata pakotteilla lännen sille määräämiin uusiin pakotteisiin.

Putin kuitenkin varoitti, että jos tällainen jatkuu, Venäjän täytyy harkita, kuka saa työskennellä maan avainsektoreilla, muun muassa energiasektorilla.

Hänen mukaansa Venäjän hallitus on ehdottanut jo joitakin vastatoimia, mutta hän ei näe niille syytä ja toivoo, ettei tarvetta tule.

Putin sanoo lännen itsensä lietsoneen levottomuuksia Ukrainassa ja etsivän nyt syntipukkia. Putinin mukaan länsi määrää siksi pakotteita Venäjälle. EU ja Yhdysvallat laajensivat venäläisille Ukrainan kriisin vuoksi määräämiään pakotteita maanantaina.

Putin sanoi toivovansa, että Itä-Ukrainassa siepatut Etyjin tarkkailijat vapautetaan pian ja he voivat vapaasti lähteä alueelta. Hänen mielestään Ukrainan hallituksen olisi pitänyt sopia tarkkailijoiden tulosta osia Itä-Ukrainasta hallussaan pitävien kapinallisten kanssa.

Putin myös kiisti väitteet, että Itä-Ukrainassa olisi Venäjän joukkoja.

– Siellä ei ole venäläisiä kouluttajia, ei erikoisyksiköitä eikä joukkoja, Putin sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Putin puhui toimittajille Valko-Venäjän Minskissä tiistai-iltana.

Lähteet: Itar-Tass, Reuters, AFP