1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Elektrobit aikoo lomauttaa liki sata

Langattoman tietoliikenteen verkkolaitteiden tuotekehityksen kysynnän lasku painaa Elektrobit-yhtiötä.

Elektrobit aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 90 työntekijän lomauttamiseksi Wireless-segmentissään. Yhtiön mukaan lomautukset ovat väliaikaisia ja niillä tavoitellaan 800 000 euron säästöjä.

Lomautettavat ovat yhtiön Wireless-liiketoimintasegmentin palveluksessa olevia.

Tavoitteena on lomauttaa työntekijät enintään 90 päiväksi joko kokonaan tai osa-aikaisesti. Lomautukset toteutetaan tänä vuonna heinä-syyskuussa.

Yhtiö perustelee lomautuksia langattoman tietoliikenteen verkkolaitteiden tuotekehityspalveluiden kysynnän laskulla ja muutamien projektien lykkääntymisellä.

Elektrobit on erikoistunut autoteollisuuden ja langattomien teknologioiden sulautettuihin ohjelmisto- ja laiteratkaisuihin. Yhtiön palveluksessa oli alkuvuonna yhteensä noin 1 660 ihmistä. Lisäksi Elektrobitin ja AUDIN yhteisyrityksen palveluksessa oli noin 34o työntekijää.

Wireless-osa painoi yhtiötä

Elektrobitin tammi-maaliskuun liikevaihto kasvoi vajaat 12 prosenttia 51,7 miljoonaan euroon viime vuoden tammi-maaliskuusta. Liikevoittoa kertyi 1,9 miljoonaa euroa. Vuosi sitten saman jakson tulos oli 0,7 miljoonaa.

Automotive-osan liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 37,5 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan jakson 30,5 miljoonasta. Samalla sen liikevoitto kasvoi 1,1 miljoonasta eurosta 2,9 miljoonaan euroon.

Vastaavasti Wireless-segmentin liikevaihto laski 15,8 miljoonasta 14,2 miljoonaan ja tappio kasvoi 400 000 eurosta aina 1,1 miljoonaan euroon.