Hyppää sisältöön

Ostitko vappupallon? Voit saada isot sakot

Autossa kotiin kuljetettava vappupallo on melkoinen liikenneriski, jos se peittää kuljettajan näkökenttää tai poksahtaa kesken ajon.

Harva tulee ajatelleeksi, että vappupallon kuljettaminen kaupasta kotiin autossa voi olla sakkojen arvoinen liikennerike.

– Iso vappupallo on selvä liikenneriski etenkin auton etuosassa. Kuljettajan näkökenttää ei saa mitenkään estää sivulle tai eteenpäin. Ei tietysti taaksepäinkään, mutta taustapeilit auttavat siinä, sanoo liikennepoliisi Jari Strengell Kaakkois-Suomen poliisista.

Vappupallo autossa voi aiheuttaa hankaluuksia esimerkiksi isojen markettien tai kauppakeskusten parkkipaikoilla, kun auto pitää saada pois parkkiruudusta ja pallo tai useampi peittää näkyvyyttä.

Mahdollisen sakon määrä riippuu siitä, kuinka paljon pallo peittää kuljettajan näkökenttää.

Iso vappupallo on selvä liikenneriski etenkin auton etuosassa. Kuljettajan näkökenttää ei saa mitenkään estää sivulle tai eteenpäin.

Jari Strengell

– Päiväsakkoja siitä voi tulla, ehkä 6-10 päiväsakkoa. Summa taas sitten riippuu kuljettajan tuloista.

Keskituloisella suomalaisella sakko voisi nousta noin pariinsataan euroon.

Strengell muistuttaa, että pallossa on myös poksahdusvaara, vaikka nykyinen heliumilla täytetty ilmapallo ei aiheutakaan varsinaista räjähdysvaaraa kuten menneiden vuosikymmenien vetypallot.

– Poksahdus voi säikäyttää kuljettajan niin, että siinä voi tapahtua vaikka mitä.

.
.