1. yle.fi
  2. Uutiset

Microsoft-pomo Suomen vierailulla: Datakeskuspäätös lähikuukausina

Nokian puhelinbisneksen ostanut Microsoft on vakuuttunut, että Lumia-puhelinten myynti lähtee vielä kasvuun. Yhtiö aikoo julkistaa tarkempia tietoja lupaamastaan 200 miljoonan datakeskusinvestoinnista lähikuukausina. Amerikkalaisyhtiön johtoporras tapasi tänään muun muassa presidentti Sauli Niinistön.

talous
Brad Smith.
Ylen haastattelussa Microsoftin yhteiskuntasuhteista ja lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith.

Nokian puhelinbisnes on nyt lopullisesti Microsoftin omaisuutta. Tänään uudet omistajat saapuivat toimitusjohtaja Satya Nadellan johdolla Suomeen mittailemaan uusia tiluksiaan.

Microsoft-pomot ovat tavanneet muun muuassa presidentti Sauli Niinistön ja puhuneet Nokialta Microsoftin leipiin siirtyneille työntekijöille.

– Teimme kaupan, koska uskomme suomalaisiin. Tiedämme, että uudet työntekijämme ovat mahtavia ihmisiä. Siksi päätimme käyttää kaiken tämän rahan kaupan toteuttamiseen, sanoo Microsoftin yhteiskuntasuhteista ja lakiasioista vastaava johtaja Brad Smith Yle Uutisten haastattelussa.

Microsoft maksoi Nokian puhelinliiketoiminnoista yli viisi miljardia euroa.

Lumia-puhelinten myynti on viime aikoina takkuillut pahasti. Eilen tuloksensa julkistaneen Nokian osavuosikatsaus kertoi, että Microsoftille siirtynyt puhelinbisnes teki satoja miljoonia tappiota.

Markkinoilla onkin jo spekuloitu, tekikö Microsoft emämunauksen ostaessaan puhelinbisneksen.

Amerikkalaisfirman johtoporras uskoo silti vakaasti, että nyt suunta saadaan käännettyä.

– Meidän täytyy lisätä näiden puhelinten markkinointia. Myös yhteistyötä sovelluskehittäjien kanssa täytyy jatkaa, jotta saamme markkinoille lisää kännykkäsovelluksia, sanoo Brad Smith.

Nokia-kaupan yhteydessä Microsoft hehkutti rakentavansa Suomeen suuren 200 miljoonan euron arvoisen datakeskuksen. Siitä lähtien rakennuspaikkaa on arvuuteltu. Spekulaatioissa datakeskuksen rakennuspaikaksi on veikkailtu Oulua tai Kajaania. Yhtiön mukaan projekti etenee hyvin.

– Odotamme innolla, että pääsemme palvelemaan eurooppalaisia datakeskusten asiakkaita täältä Suomesta käsin. Projekti etenee hyvin ja kerromme tarkempia tietoja vielä lähikuukausina.

Lue seuraavaksi