Jokereiden KHL-pelit voivat poikia lisää junakyytiläisiä

Jääkiekkofaneista odotetaan lisää junamatkustajia Helsingin ja Pietarin välille. Lisää kysyntää matkustamiseen on luvassa Jokereiden siirryttyä pelaamaan KHL-liigaan.

urheilu
Jääkiekko fanit SKA Pietari KHL Venäjä
Jokereiden pelaamisen KHL-liigassa odotetaan tuovan lisää junamatkustajia Helsingin ja Pietarin välille.Yle

VR hyödyntää lätkäteemaa Allegro-junissa. Matkustajia houkutellaan Helsingin ja Pietarin välille Jokereiden KHL-liigaan siirtymisen alla. Markkinointia tehostetaan entisestäänkin kummassakin kaupungissa.

Tällä hetkellä kaupunkien välillä suhahtelee Allegro neljästi päivässä. Lisävuoroja ei heti tarvita kiekkomatkustajien takia, sillä junien kapasiteettia voidaan lisätä, kertoo Venäjän ja kansainvälisten toimintojen divisioonan johtaja Päivi Minkkinen.

- Allegroissahan on se etu, että yhteen lähtöön voidaan aina kytkeä kaksi junaa eli sillä tavalla kapasiteetti tällä nykyiselläkin lähtötarjonnalla pystytään tarvittaessa kaksinkertaistamaan.

VR:llä on mietitty erilaisia markkinointitapoja. Faneja tavoitellaan heidän seuraamissaan tiedotusvälineissä, kiekkoareenoilla ja seurojen kautta. Valttina mainostetaan sitä, että 3,5 tunnissa pääsee katsomaan KHL-pelejä.