1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Berlusconin yhdyskuntapalvelu alkaa ensi viikolla - hoidettavina Alzheimer-potilaita

Asiasta ilmoitti keskiviikkona hoitolaitos, jossa Berlusconi on määrätty suorittamaan veropetoksesta langetettu yhdyskuntapalvelu.

Italian entinen pääministeri Silvio Berlusconi aloittaa ensi viikolla Alzheimer-potilaiden parissa yhdyskuntapalvelun, joka hänelle määrättiin veropetostuomion vuoksi, kertoo yhdyskuntapalvelupaikaksi määrätty hoitolaitos.

Milanon lähellä sijaitsevan katolisen Fondazione Sacra Famiglia -laitoksen johtaja Paolo Pigni sanoo, että Berlusconi tulee työskentelemään osastolla, jossa huolehditaan dementiaa ja Alzheimerin tautia sairastavista.

Pignin mukaan Berlusconi saa tehtäväkseen avustaa aamuohjelmassa, johon kuuluu muun muassa lukemista, kirjoittamista ja pelaamista.

Pigni sanoo, ettei Berlusconi tule osallistumaan hauskoihin ja rentouttaviin toimintoihin eikä viettämään aikaa toimistossa. Berlusconi tulee kohtaamaan kärsimystä sisältäviä tilanteita, jotka voivat rikastuttaa häntä, Pigni kertoo.

Sacra Famigliassa Berlusconi tai kukaan muukaan ei voi työskennellä vaalikampanjoissa, Pigni sanoo. Berlusconi on viime päivinä näkynyt televisiossa ja radiossa tukemassa keskusta-oikeistolaisen Forza Italia -puolueensa eurovaalikampanjaa.

77-vuotias Berlusconi on määrätty työskentelemään vammaisten ja vanhusten hoitolaitoksessa vähintään neljä tuntia viikossa vuoden ajan.

Berlusconi on hyökännyt tällä viikolla voimakkaasti yhdyskuntapalveluaan vastaan. Hänen mukaansa se on järjestön sekä hänen että maan kannalta. Oikeuslaitos saattaa arvostelun vuoksi antaa Berlusconille varoituksen, ja arvostelun jatkuessa määrätä hänet kotiarestiin.