Nova-jupakalle lopullinen piste: "Huojentava päätös"

Rovaniemen kaupunginhallituksen entisen puheenjohtajan Ari Ruotsalaisen (kesk.) vapauttava tuomio niinsanotussa Nova-oikeudenkäynnissä pysyy voimassa. Korkein oikeus ratkaisi lopullisesti pitkään jatkuneen oikeudenkäynnin keskiviikkona.

politiikka
Ari Ruotsalainen
Yle / Tanja Männistö

Helsingin hovioikeus hylkäsi Ruotsalaisen ja Ilkka Kanervan saamat lahjussyytteet viime kesänä. Syyttäjä haki valituslupaa Korkeimmasta oikeudesta (KKO). KKO ei myöntänyt valituslupaa, joten hovioikeuden tuomiot jäävät pysyviksi.

- Tämä on huojentava päätös. Tiesin jo alun perin, etten ole tehnyt asiassa mitään väärää, Ruotsalainen kommentoi.

Hän ei halua ottaa kantaa siihen, palaako hän vielä joskus politiikkaan.

Juhlan paikka

- Juhlistan nyt tätä päätöstä ja vappua. Sen jälkeen keskityn peltotöihin. Katsotaan sen jälkeen, mille alan, Ruotsalainen päättää.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Ruotsalaisen lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen kaksi vuotta sitten. Tuomio meni nurin Helsingin hovioikeudessa.

Ruotsalaista syytettiin lahjuksen ottamisesta Nova-yhtiöiden liikemiehiltä. Liikemiehet olivat rakennuttamassa Rovaniemen uutta moottorikelkkatehdasta, jonka kaavoittamisesta Ruotsalainen oli päättämässä. Hän sai Nova-liikemiehiltä rahaa vuoden 2007 eduskuntavaaleihin. Ruotsalainen ei päässyt eduskuntaan.