Suihkuun sammuneiden opiskelijoiden vesivahingot halutaan estää tuplakaivoilla

Joka vuosi muutama opiskelija nukahtaa suihkuun ja aiheuttaa jopa kymmenien tuhansien eurojen vesivahingot. Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan opiskelija-asuntoihin onkin kaavailtu tuplalattiakaivoja vesivahinkojen estämiseksi.

Kotimaa
Kylpyhuoneen lattiakaivo.

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan oppiskelija-asuntoihin on harkittu tuplalattiakaivojen rakentamista vahinkojen estämiseksi. Joka vuosi muutama opiskelija uuvahtaa suihkuun, tukkii lattiakaivon ja aiheuttaa vesivahingon.

– Olemme miettineet uudisrakennusten ja peruskorjaushankkeiden yhteydessä, että olisiko tuplalattiakaivo järkevä ratkaisu, sanoo rakennusmestari Hannes Helminen Aalto-yliopiston oppilaskunnasta.

Espoon Otaniemen uusimmissa opiskelija-asunnoissa on jo tuplakaivot.

Harvinainen mutta kallis haaveri

Opiskelija Emilia Ronkainen on aloittanut vapun vieton teekkareiden konttipaljussa.

– Suihkuun nukahtaminen on tosi havinaista. En mä tunne ketään jolle olisi niin käynyt.

Samaa vakuuttaa pingviiniksi pukeutunut Sami.

– Olen mä nukkunut suihkussa, mutta se ei ole ollut päällä.

Aiheella on helppo leikkitellä, varsinkin näin vappuna. Hymy kuitenkin hyytyy jos joutuu vesivahingon maksumieheksi. Lasku nimittäin lankeaa aina asukkaan maksettavaksi. Joissakin tapauksissa kotivakuutus voi tulla hätiin.

– Se [lasku] on aina vähintäänkin tuhansia euroja. Suurin on ollut parikymmentä tuhatta euroa. Siinä voi joutua korvaamaan myös alakerran tuhoutuneen irtaimiston, Helminen sanoo.

Rakennusmestari Helminen kehottaakin väsynyttä juhlijaa menemään pötkölleen sänkyyn, eikä lattiakaivon päälle.