1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Seksiskandaalien kaatama IMF:n entinen johtaja haastaa bordellinomistajan oikeuteen

Dominique Strauss-Kahnin asianajajat syyttävät bordellinomistajaa siitä, että tämä on tarkoituksellisesti valinnut bordellilleen nimen, jossa on Strauss-Kahnin nimikirjaimet.

Dominique Strauss-Kahn Kuva: EPA

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entinen johtaja Dominique Strauss-Kahn haastaa belgialaisen parittajan oikeuteen, koska tämä on antanut bordellilleen nimen, jossa on Strauss-Kahnin nimikirjaimet.

Strauss-Kahn tunnetaan kotimaassaan Ranskassa ja ranskankielisissä maissa nimikirjaimillaan DSK.

Dodo Sex Klub -bordellin avaa ranskalaissyntyinen Dominique Alderweireld tai Dodo la Samure, joka on syytteessä samasta paritusskandaalista kuin Strauss-Kahnkin.

Strauss-Kahnin asianajajat kertovat nyt nostavansa Alderweireldia vastaan kanteen, koska katsovat tämän tarkoituksella valinneen bordellilleen nimen, jossa on Strauss-Kahnin nimikirjaimet.

Alderweireld kommentoi kannetta sanomalla, että se tuo julkisuutta.

- Se huvittaa minua. Katsotaan, voittavatko he Belgiassa, Alderweireld sanoo uutistoimisto AFP:lle. Hän on aiemmin sanonut, että bordellin nimi on kaupallisesti nerokas, sillä kaikki puhuvat DSK:sta.

Alderweireld sanoo aikovansa avata Belgiassa myös seksipalveluyrityksen, joka kantaa nimeä Carlton. Strauss-Kahn osallistui samannimisessä hotellissa Ranskassa seksijuhliin, jotka ovat johtaneet syytteisiin sekä häntä että Alderweireldia vastaan.

Strauss-Kahn joutui eroamaan IMF:n johtajan paikalta sen jälkeen, kun hänet oli vuonna 2011 pidätetty epäiltynä newyorkilaisen hotellisiivoojan raiskausyrityksestä.Rikosyytteistä luovuttiin vuonna 2012 ja Strauss-Kahn sopi siivoojan kanssa siviilikanteen maksamalla hänelle vahingonkorvausta.

Strauss-Kahnia, Alderweireldia ja 11 muuta vastaan on nostettu sittemmin syytteet osallistumisesta paritusrinkiin, joka järjesti prostituoituja juhliin Ranskassa. Strauss-Kahnin asianajajat väittävät, ettei heidän päämiehensä tiennyt juhliin osallistuneiden naisten olevan prostituoituja. Myös Alderweireld on osaltaan kiistänyt syytteet.

Seksin ostaminen ei ole Ranskassa rikos, mutta paritus on.

Strauss-Kahnia pidettiin mahdollisena ehdokkaana Ranskan vuoden 2012 presidentinvaaleissa, mutta raiskaussyytökset romuttivat hänen mahdollisuutensa.