1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kurt Cobainin lompakosta löydetyssä viestissä pilkataan laulajan puolisoa

Yhdysvaltalaiskanava pyysi lappusen poliisilta 20 vuotta muusikon itsemurhan jälkeen.

Ulkomaat
Kurt Cobainin kirjoittama lappu
CBSN

Yhdysvalloissa Seattlen poliisi on julkaissut käsinkirjoitetun viestin, joka löydettiin Nirvanan solisti Kurt Cobainin lompakosta sen jälkeen, kun hän oli tehnyt itsemurhan. Sanfranciscolaisen Phoenix-hotellin kirjepaperille kirjoitettua viestiä ei ole päivätty, mutta ilmeisesti Cobain on kirjoittanut sen itse. Tekstissä haukutaan Cobainin puolisoa Courtney Lovea ivailevan vihkivalan muodossa. Kirjoittaja uumoilee Loven muun muassa käyttävän Cobainin rahat huumeisiin.

Yhdysvaltalaiskanava CBS:n uutisten mukaan poliisi otti lapun Cobainin lompakosta saavuttuaan miehen kotiin 8. huhtikuuta 1994, jolloin lauluntekijän ruumis oli löydetty. Poliisitutkinnan mukaan Cobain oli käyttänyt runsaasti heroiinia ja ampui itsensä huhtikuun alussa.

20 vuotta sitten viestiä ei julkaistu. CBS on saanut sen haltuunsa poliisilta pyydettyään sitä.

Aiemmin tänä vuonna Seattlen poliisi käsitteli Cobainin kuolemaa uudestaan. Uutta tietoa ei kuitenkaan löydetty ja poliisi pysyi kannassaan, että Cobain ampui itsensä. Nirvanan nokkamiehen kuolema on herättänyt erilaisia teorioita mahdollisesta tekijästä. Esillä on ollut muun muassa Loven mahdollinen osuus kuolemaan.

Cobain oli kuollessaan 27–vuotias. Nirvanan levyjä myytiin miljoonia. Menestyksen myötä grungesta tuli 90–luvun populaarimusiikin tärkeimpiä ilmiöitä.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi