1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

TIR-rekat ovat etsiytyneet uusille reiteille

Monet Kotkan ja Haminan suunnasta Venäjälle suuntaavat TIR-rekat ajavat Etelä-Karjalan raja-asemille teitä 26 ja 15 pitkin. TIR-järjestelmän päättymisen uskotaan palauttavan liikennevirrat normaaleiksi kesällä.

Kuva: Juha Korhonen / Yle

Vaalimaalla reilu viikko sitten päättyneet TIR-kuljetukset ovat lisänneet raskasta liikennettä valtateillä 15 ja 26. Rekkaliikennettä ohjautui Imatralle ja Nuijamaalle sen jälkeen, kun Torfjanovkan raja-asema lopetti tullausta helpottavat TIR-kuljetukset.

Monet Kotkan ja Haminan suunnasta Venäjälle suuntaavat TIR-rekat ajavat Etelä-Karjalan raja-asemille teitä 26 ja 15 pitkin.

Vaalimaan tullista arvioidaan, että rekat pysyttelevät näillä reiteillä heinäkuun alkuun, jolloin TIR-järjestelmästä luovutaan kokonaan. Toistaiseksi vain suuret asiakkaat ovat vaihtaneet toiseen passitusjärjestelmään ylittävät rajan Vaalimaalla.

Poliisin mukaan kasvaneesta rekkaliikenteestä ei ole vielä haittaa.

– Missään nimessä ei voi sanoa, että rekkaliikenne olisi häiritsevää, eikä sitä rekkeliikennettä tulisi rajoittakaan tiellä viisitoista, sanoo Kaakkois-Suomen liikennepoliisin päällikkö Jari Strengell.

Sen sijaan valtatie 26 huono kunto ja kasvanut rekkaliikenne ovat poliisin mielestä huolestuttava yhdistelmä.

– Toivoisimme, että tietä 26 vältettäisiin. Se on todella huonossa kunnossa, eikä täytä valtatien kriteereitä, Strengell sanoo.