Poliisi pahoittelee toimintaansa vappumarssin yhteydessä

Helsingin poliisi kertoo, etteivät haltuun otetut lippusalot liittyneet anarkistien mielenosoitukseen. Poliisi takavarikoi myös anarkisteilta mustalla lipulla koristettuja "astaloita".

Kotimaa
Takavarikoituja lipputankoja.
Poliisi julkaisi perjantaina kuvia astaloiksi nimittämistään lippukepeistä.Poliisi

Helsingin poliisi pahoittelee lippusalkojen takavarikointia vappumarssien yhteydessä. Poliisi takavarikoi lippusaloiksi tarkoittuja puutankoja, mutta myöhemmin selvisi, että ne eivät liittyneet anarkistien mielenosoitukseen.

– Asian tarkemmassa selvittelyssä on ilmennyt, että autosta haltuun otetut lippusalot eivät liittyneet anarkistien mielenosoitukseen, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi puuttui anarkistien mielenosoitukseen eilen Helsingissä muun muassa ottamalla kymmenen henkilöä kiinni ja takavarikoimalla muutamia lippusalkoja, joita se piti naamioituina astaloina.

Poliisi palauttaa haltuun ottamansa lipputangot. Poliisi katkoi osan lippusaloista saadakseen ne partioautoon. Katkaistut kepit korvataan.

Poliisin toiminta on herättänyt kritiikkiä. Muun muassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on vaatinut asiasta julkista selvitystä.