1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Urheilukeskuksen katsomo kiinni ja Kisapuiston valot remonttiin – missä FC Lahti pelaa?

Jalkapallojoukkue FC Lahden molemmat pelipaikat ovat menossa remonttiin. Lahden urheilukeskuksen pääkatsomorakennus menee käyttökieltoon ensi heinäkuussa turvallisuusriskin takia. Kisapuistoon taas on suunnitteilla valoremontti.

urheilu
Lahden urheilukeskus ja stadion.
Hanna Lumme

Jalkapalloseura FC Lahti haluaisi jatkaa pelaamista urheilukeskuksen kentällä pääkatsomorakennuksen sulkemisesta huolimatta. Huonokuntoinen katsomo menee käyttökieltoon 10. heinäkuuta, ja FC Lahdella on sen jälkeen vielä seitsemän Veikkausliigan kotipeliä.

Yksi vaihtoehto on siirtää kaikki pelit Kisapuistoon, missä normaalistikin pelataan osa joukkueen kotipeleistä. Kisapuiston käyttöä saattaa kuitenkin vaikeuttaa syksylle suunniteltu valaistuksen uusinta.

Nyt Lahden liikuntatoimi selvittää, voisiko urheilukeskukseen hankkia siirrettäviä katsomoita. Lisäksi pääkatsomorakennuksessa oleville pukuhuoneille sekä media- ja vip-tiloille pitäisi löytää korvaavat tilat muualta, esimerkiksi viereisestä suurhallista tai maauimalan rakennuksesta.

Urheilukeskuksen katsomorakennus menee käyttökieltoon varotoimena kantavissa rakenteissa epäillyn korroosion ja turvallisuusriskin takia.

Lue seuraavaksi