Jokerifanien unelma: oma fanijuna Pietariin

VR odottaa kasvua Helsingin ja Pietarin väliseen matkustajaliikenteeseen, kun Jokerit siirtyy KHL-liigaan. Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty ry haaveilee jo omasta fanijunasta.

urheilu
Jokerifanit matkustivat fanijunalla Turkuun joulukuussa 2012.
Jokerifanit matkustivat fanijunalla Turkuun joulukuussa 2012.Mikko Saksanen

VR:n Pietariin suuntautuva junaliikenne saa lisäpotkua syksyllä, kun Jokerit siirtyy pelaamaan KHL-liigaan.

Allegro-junissa matkustaa tällä hetkellä noin neljäkymmentätuhatta henkilöä kuukausittain.

Matkustajamäärät vastaavat VR:n asettamia tavoitteita, mutta yhtiö on valmis lisäämään kapasiteettia, jos junat alkavat täyttyä lätkäfaneista.

- Tämä on erittäin positiivinen asia Allegro-liikenteelle. Uskoisin, että se lisää liikennettä molempiin suuntiin. Suomalaisia faneja lähtee Jokereiden mukana Pietariin, mutta myös venäläisiä faneja tulee tänne katsomaan omien joukkueidensa pelejä Helsingissä, sanoo VR:n matkustajaliikenteen kaupallinen johtaja Lassi Rönkkönen.

Urheilu tekee Pietarista paikallisen kilpailijan

Jokerifanit odottavatkin jo innoissaan KHL:n pelejä, kertoo faniyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Virtanen Eteläpääty ry:stä.

- Kyllä tämä urheilu lisää venäläisten näkyvyyttä ihmisten arjessa, kun Pietarista muodostuu paikallinen kilpailija meille. Se kyllä houkuttelee suomalaisia sinne, kun on jotain, mitä voi mennä katsomaan.

Virtanen on käynyt Venäjällä vain kerran aiemmin, mutta on jo varautunut uusiin matkoihin selvittämällä viisumiasioita ja majoitusvaihtoehtoja faneille.

Matkan kruunaisi Jokerifanien oma juna. Siitä on jo keskusteltu Jokereiden toimiston kanssa, mutta päätöksiä ei synny ennen kesää.

- Jokerit ovat järjestäneet Turun peleihin fanijunakuljetuksia, joissa on ollut yli tuhat ihmistä mukana. Tällaista toivoisin myös Pietarin matkoille, Virtanen kertoo.