1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Hippoksen pesäpallostadion saa pian uutta pintaa

Jyväskylän Kiri pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Superpesiksessä 20. toukokuuta. Siihen mennessä Hippoksella pitäisi olla uusi punainen pinta.

Kuva: YLE Keski-Suomi

Hippoksen pesäpallostadionia kunnostetaan parasta aikaa. Superpesis antoi syksyllä ukaasin, jonka mukaan kenttä ei täytä turvallisuusmääräyksiä, ja totesi, että kenttä on uusittava ennen alkavaa Superpesiskautta.

Nyt remontti on meneillään, ja Kiri uskoo pelaavansa ensimmäisen kotiottelunsa uusitulla Hippoksella.

– Maansiirtotyöt ovat jo valmiina odottamassa kentänvalmistajan hyväksyntää, valmistajan edustaja oli todella luottavainen siihen, että 20. päivä on kenttä valmis, sanoo Jyväskylän Kirin seurajohtaja Timo Rautiainen.

Rautiaisen mukaan vain poikkeukselliset sääolot voivat estää kentän valmistumisen.

Kiri on harjoitellut ulkokauden Koskenharjun kentällä.

– Se ei ole joukkueen tekemisiin vaikuttanut, hyvällä kentällä on sielläkin harjoiteltu. Kaikki on harjoittelun puolesta ollut sillä mallilla kuin tällä tasolla pitääkin olla, Rautiainen sanoo.

Pesäpallon kotikenttäetuun kuuluu sekin, että joukkue tuntee oman kenttänsä luonteen ja alustan käyttäytymisen vastustajaa paremmin. Sitä etua Kiri joutuu nyt hieman odottelemaan.

– Ensimmäisiin peleihin emme tätä etua saa, mutta kyllä se nopeasti tulee kun päivittäin ruvetaan kenttää käyttämään, sanoo Rautiainen.

Kentän lisäksi Hippoksella on uusittu myös katsomoa. Sitä ovat tehneet seurat talkootyönä.

– Teemme kasvojenkohotuksen, muutamme värimaailmaa ja pyrimme saamaan viihtyisyyttä kentälle. Sellainen pieni vau-efekti halutaan näihin olosuhteisiin, vaikka katsojilla ei kattoa pään päällä ole edelleenkään, Rautiainen toteaa.