Liikunnallisen seikkailupuiston toivotaan tuovan lisää kävijöitä Vierumäelle

Vierumäki odottaa uudesta seikkailupuistosta taloudellista piristysruisketta alueelle. Vanhat lajit eivät enää innosta matkailijoita toivotulla tavalla.

Kotimaa
Vierumäen Flowparkin testiradalla Heidi Hyttinen.
Tuija Veirto / Yle

Seikkailupuiston toivotaan houkuttelevan erityisesti nuorempia kävijöitä pääkaupunkiseudulta Heinolan Vierumäelle.

– Perinteisten liikuntalajien rinnalle on haluttu jotakin uutta, kertoo Vierumäen Country Clubin ja Suomen Urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Hietanen.

Vierumäellä on tehty viime vuosina paljon rakenteellisia uudistuksia eikä yt-neuvotteluiltakaan ole vältytty. Vappuna avatun Flowparkin arvioidaan kasvattavan liikevaihtoa noin 250 000 euroa vuodessa.

– Meillä on kovat odotukset. Ensi kesän tavoite on 12 000 kävijää. Kysyntä on ollut hyvää, ja varauksia on tehty tähän mennessä nelisentuhatta. Sen perusteella odotusten voi olettaa toteutuvan, Hietanen sanoo.

Vierumäki kolmas, neljättä rakennetaan

Flowparkiin on rakennettu erilaisia ilma- ja kiipeilyratoja, jossa asiakkaat voivat edetä turvavaljaat yllään. Avajaispäivänä puisto herätti kiinnostusta viileästä säästä huolimatta tungokseksi asti.

Temppuratoja kävi kokeilemassa liikuntaohjaaja Heidi Hyttisen mukaan parisataa asiakasta.

– Vilinää riitti, ja otos oli kattava. Teemme vielä pientä hienosäätöä radoille, lisäämme esimerkiksi jotakin korokkeita muutamiin paikkoihin ja otteita kiipeilyseiniin.

Vierumäen Flowpark on Suomessa kolmas latuaan. Neljättä rakennetaan jo Ähtäriin eläinpuiston yhteyteen.