1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tekniikka

Katsoa saa, mutta ei koskea – autonäyttely kerää harvinaisuuksia saman katon alle

Viidettä kertaa järjestettävä Gasoline Kustom Car & Bike Show- autonäyttely kasataan kuntoon lauantaiksi Seinäjoki Areenalle. Näyttelyssä pääsee katsomaan yleensä autotallien piiloissa pidettäviä harvinaisuuksia, kuten Mannerheimin Packardia vuodelta 1938.

tekniikka
Marsalkka Mannerheimin Packard vuodelta 1938. Omistaja nykyisin Ville Vuorenmaa, Lapua.
Johanna Manu / Yle

Viidettä kertaa järjestettävä Gasoline Kustom Car & Bike Show -autonäyttely saapuu Seinäjoki Areenalle 3. toukokuuta lauantaina. Näyttelyyn on tulossa yli 100 autoa ja lukuisia moottoripyöriä. Näyttely syntyi aikoinaan yleisön toivomuksesta.

– Odotan tänne tänä vuonna noin 3 000 ihmistä, ja mikä menee yli, on meille tietenkin plussaa. Yleisö on lähinnä harrastajapohjaista, mutta odotan kyllä tänne niin sanottua normaaliakin kansaa katsomaan näitä harvinaisuuksia, joita ei enää liikenteessä näe, kertoo tapahtuman järjestäjä Tapio Mäntynen.

Tapahtuman teemana on tänä vuonna 1950-luku, ja Mäntynen sanoo näyttelyn herkkuja olevan juurikin 50-luvun siipiautot. Yksi erikoisuus on Cadillac Avenue, jolle kerätään vuosimallijärjestyksessä Cadillaceja jonoon.

– Emme myöskään unohtaneet nuorempaa väkeä, eli tuning-kalustoa on mukavasti näytillä, moottoripyöristä puhumattakaan, jatkaa Mäntynen.

Vanhojen autojen ostaja ei potki renkaita

Tapio Mäntynen sanoo arvostavansa omia keräilyharvinaisuuksiaan enemmän silloin, kun hän on päässyt itse laittamaan niitä.

– Itse tekeminen on melkeinpä ehtona tälle harrastukselle. Korin kunto pitää katsoa tarkkaan, ja renkaita ei potkita, niihin jää jäljet, naurahtaa Mäntynen oman näyttelyautonsa vieressä.

Saako autoissa käydä istumassa ja testaamassa tuntumaa?

– Valitettavasti näyttelykohteet on aidattu, eli yleisö pääsee vain katsomaan ja kuvaamaan. Omistajat ovat tarkkoja, ja sen kyllä hyvin ymmärtääkin, Mäntynen kertoo.

Lue seuraavaksi