Venäjä uhkaa kieltää Katto-Kassisen ja Aku Ankan

Venäjän opetusministeriö haluaa kieltää ulkomaalaiset lastenkirjat, joiden katsotaan olevan epäisänmaallisia ja perinteisten venäläisten perhearvojen vastaisia.

Ulkomaat

Venäjän opetusministeriö haluaa kieltää ulkomaalaiset lastenkirjat, joiden katsotaan olevan epäisänmaallisia ja perinteisten perhearvojen vastaisia, Ruotsin Radio (siirryt toiseen palveluun) kertoo. Astrid Lindgrenin pyöreämuotoinen ja pikkuisen itsekäs Katto-Kassinen on suosittu Venäjällä, mutta Kassinen on nyt vaaravyöhykkeellä.

Lastenkirjahahmon kohtaloa puitiin venäläisessä televisiossa.

– He ovat sitä mieltä, että Kassinen luo epätoivottuja huonoja suhteita lasten ja vanhempien välillä, eivätkä ne sovi venäläisiin arvoihin, ohjelman juontaja sanoi Ruotsin Radion mukaan.

Studiossa oli opetusministeriön virkamiehiä, jotka ovat valmistelleet kieltoa. Kolme neljästä kannatti Katto-Kassisen kieltämistä.

– Sadut joulupukista, Mikki Hiirestä ja Aku Ankasta pitää ehdottomasti kieltää, samoin kuin kaikki amerikkalainen, jota ei ollut Neuvostoliiton aikana, kommunistipuolueen Viktor Nikolajevitš sanoi ohjelmassa.

Vain lastenkirjojen asiantuntija vastusti ulkomaalaisten lastenkirjojen kieltämistä. Astrid Lindgrenin kirjat ja Katto-Kassinen ovat erittäin suosittuja Venäjällä. Ne käännettiin venäjäksi jo Neuvostoliiton aikana.