Hengenvaarallinen mers-virus matkasi koneella Yhdysvaltoihin

Yhdysvalloissa on todettu ensimmäinen jopa hengenvaarallinen mers-virus -tapaus. Terveydenhuollon työntekijä sai virustartunnan Saudi-Arabiassa ja sairastui Yhdysvalloissa.

Ulkomaat

Yhdysvalloissa on vahvistettu maan ensimmäinen mers-virus -tartunta. Mies sairastui kotonaan Indianassa, mutta hän oli työskennellyt terveyshuollon alalla Saudi-Arabiassa. Yli sata ihmistä on menehtynyt virukseen Saudi-Arabiassa.

Amerikkalaismiestä hoidetaan sairaalassa, ja hänen tilansa kerrotaan olevan suhteellisen hyvä. Yhdysvaltojen terveysviranomaisten mukaan tartunnan leviämisen vaara on pieni. Miehen kanssa samassa lentokoneessa matkustaneisiin aiotaan kuitenkin ottaa yhteyttä.

Mies lensi Riadista Lontoon kautta Chicagoon, josta hän matkusti bussilla Indianaan perjantaina 24. huhtikuuta. Hän sairastui vasta sunnuntaina. Myös Ison-Britannian terveysviranomaiset selvittävät, keiden kanssa hän mahdollisesti on ollut matkalla yhteyksissä.

Mers-koronavirus aiheuttaa yskää, nuhaa ja hengitystieinfektioita. Vakavissa tapauksissa sairastuneiden hengitys lamaantuu, mikä voi johtaa kuolemaan.

Saudi-Arabiassa joka neljäs tartunnan saanut on kuollut, sillä tartuntoja on todettu noin 400. Virus todettiin ensimmäisen kerran Lähi-idässä kaksi vuotta sitten.

Lähteet: AP, Reuters