"Meillä ei ole varaa lapsiin"

Mikään ei tee kätilö-Mariaa yhtä onnelliseksi kuin onnistunut synnytys. Raskaaksi tuleminen on kuitenkin unelma, jota hän ei voi saavuttaa. Ja Maria on yksi monista. Kreikkalaisen kätilön Maria Bouzougloun haastattelu aloittaa kymmenen jutun sarjan, jossa Eve ja Sean tapaavat erilaisia eurooppalaisia.

Kreikkalainen pariskunta vie vastasyntynyttään osastolle. Kuva: Sean Ricks / Instagram

Maria Bouzouglou, 36, on nuori kätilöksi. Äidiksi hän alkaa olla vanha.

Maria haaveilee perheen perustamisesta, mutta Kreikan surkea taloustilanne ei anna myöten. Marialla on taskussaan korkeakoulututkinto, hän on kymmenettä vuotta työssä ja lisäksi hän opettaa kätilöopiskelijoita sekä tekee väitöskirjaa.

Thessalonikilaisessa sairaalassa työskentelevä Maria on koko osaston nuorin kätilö. Vakituista virkaa hänellä ei ole, vaikka kokemusta on paljon. Siksi hän pysyy paikallaan ja tekee vimmatusti töitä. Vaihtoehtoja ei ole.

– Jos löydän miehen ja tulen raskaaksi, mitä sitten? Ulkomaalainen tai toinen kreikkalaiskätilö vie työni ja olen tyhjän päällä.

Samassa tilanteessa on moni muu kreikkalaisnainen. He odottavat sitä päivää, kun rahat alkavat riittää.

– Kun vanhempamme olivat lapsia, heillä ei ollut mitään. Siksi he halusivat antaa meille kaiken. Me haluamme tehdä samoin omille lapsillemme.

Vuodet kuitenkin kuluvat eikä rahaa ole yhtään sen enempää.

– Vuokran ja verojen jälkeen mitään ei jää käteen. Maksamme veroja, mutta palvelut ovat joko huonoja tai niitä ei ole. Onko siinä mitään järkeä?