1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Anne Louhelainen

EU-ehdokas Anne Louhelainen ei halua Suomeen vierastyöläisiä eikä sosiaaliturvan varassa eläviä maahanmuuttajia

Anne Louhelainen (ps.) haluaa europarlamenttiin puolustamaan suomalaisten etuja. Niihin kuuluvat Louhelaisen mukaan muun muassa hyvät välit Venäjään ja oma lainsäädäntö ja puolustus.

Anne Louhelainen
Anne Louhelainen syksyisen Lahden keskustassa.
Katariina Luoma / Yle

Perussuomalaisten kansanedustaja Anne Louhelainen haluaa mepiksi, koska hänen mukaansa eurolainsäädännön tulee irrottaa näppinsä suomalaisesta päätöksenteosta. Louhelainen uskoo, että vapaa liikkuvuus tuo Suomeen sosiaaliturvan varaan eläjiä muualta, eikä Suomella ole sellaiseen varaa.

Toisaalta Anne Louhelaisen mukaan ulkomaalaiset eivät myöskään saa tulla viemään suomalaisten työpaikkoja. Työpaikkojen kadosta hän pistää suuren osan eurolainsäädännön piikkiin.

– EU:n säätely kohtelee meidän teollisuuttamme epätasa-arvoisesti, sanoo Louhelainen.

Myöskään euroon kuulumisen ei pitäisi olla Suomessa pyhä asia, vaan se pitäisi olla mahdollista ottaa uudelleentarkasteluun, koska taloudellinen yhteisvastuu euroalueella on tuonut Suomelle maksajan paikan.

Anne Louhelainen ei sano sotilasliitto NATOlle ehdotonta eitä, muttei pidä littymistä Suomelle ajankohtaisena. Vaikka Viro, Latvia ja Liettua ovat Naton jäseniä ja Venäjän naapurimaita, Suomi ei ole samassa asemassa vaan erilainen Venäjän naapuri.

– Me emme voi vaarantaa kauppayhteistyötä Venäjän kanssa, sanoo Louhelainen.

Euroopan Unionin ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa hän pitää laimeana.

Hollolalainen europarlamenttiin pyrkivä kansanedustaja Anne Louhelainen on pitkälti puolueensa perussuomalaisten linjoilla kaikessa paitsi energiapolitiikassa. Uusiutuvia energiamuotoja pitäisi hänen mukaansa tukea, vaikka se nostaisi kustannuksia.

Anne Louhelainen Ylen vaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi