Hyppää sisältöön

Ukrainan suurin pankki sulki väkivallan takia konttorinsa Donetskissa ja Luhanskissa

Pankin mukaan kymmeniä sen automaatteja, konttoreita ja rahankuljetusautoja vastaan on hyökäytty Donetskissa ja Luhanskissa.

Venäläismielisiä mielenosoittajia Donetskin vallatun hallintorakennuksen edustalla 16. huhtikuuta. Kuva: EPA / Photomig

Ukrainan suurin pankki Privatbank on tilapäisesti sulkenut konttorinsa Donetskin ja Luhanskin alueilla väkivaltaisuuksien vuoksi. Pankki sanoo, ettei se voi jatkaa käteistoimintaa alueilla, joissa rikollisuus voi uhata sen työntekijöiden henkeä.

Pankin mukaan kymmenen viime päivän aikana 38 sen automaattia, 24 konttoria ja 11 rahankuljetusautoa on joutunut tuhopolton tai muun hyökkäyksen kohteeksi Donetskin ja Luhanskin kaupungeissa.

– Nykyisissä olosuhteissa emme voi eikä meillä ole oikeutta lähettää ihmisiä töihin Donetskin ja Luhanskin alueilla, jossa aseistetut ihmiset murtautuvat pankkikonttoreihin ja kaappaavat rahankuljetusautoja, Privatbank sanoo lausunnossaan.

Pankin mukaan sen asiakkaat voivat käyttää tilejään internetissä ja itsepalvelupisteissä sekä korttejaan kaupoissa.

Privatbank on joutunut Itä-Ukrainan Venäjä-mielisten separatistien kohteeksi sen jälkeen, kun yksi pankin omistajista, miljardööri Igor Kolomoisky nimitettiin läheisen Dnipropetrovskin alueen uudeksi kuvernööriksi. Hän ilmoitti hetimmiten maksavansa tuhansien eurojen suuruisen palkkion "venäläisistä sabotööreistä".

Kapinalliset sytyttivät myöhään lauantaina tuleen pankin konttorin Mariupolissa Donetskin alueella.