1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ministeriö: Useita kuollut Slovjanskin taisteluissa

Taisteluja käydään Slovjanskin kaupungin laitamilla, mutta uutistoimisto Reutersin mukaan vaikuttaa siltä, että lähempänä kuin sunnuntaina.

Ulkomaat
Tiesulku Slovjanskin lähellä.

Neljä Ukrainan armeijan sotilasta on kuollut ja 30 haavoittunut kiivaissa taisteluissa Slovjanskin kaupungin laitamilla, maan sisäministeriö kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ministeriön mukaan taistelut ovat vaatineet myös siviiliuhreja. Määristä se ei kerro. Ministeriö syyttää Venäjä-mielisiä kapinallisia siviilien käyttämisestä ihmiskilpinä ja ampumisesta talojen sisältä. Osa niistä on tulessa, ministeriö sanoo.

Kapinallisten kärsimät tappiot eivät ole toistaiseksi tiedossa. Uutistoimisto AP:n mukaan kapinallisten edustaja on kertonut vain, että taisteluissa on kuolleita ja haavoittuneita.

AP:n osapuolilta saamien tietojen mukaan taisteluja käydään ilmeisesti useissa paikoissa kaupungin ympärillä.

Aiemmin uutistoimisto Reuters kertoi, että useita kapinallisia oli paennut Slovjanskin laitamilla käytäviä taisteluja. Reutersin mukaan vaikuttaa siltä, että taisteluja käydään lähempänä Slovjanskin keskustaa kuin sunnuntaina.

Sisäministeri Arsen Avakovin mukaan taktiikkana on edetä vähä vähältä kohti Slovjanskin keskustaa. Kapinalliset ovat linnoittautuneet siellä kaupungintaloon ja turvallisuuspalvelun rakennukseen.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi