1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat kotimaan kiertueelle

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen on valmis jatkamaan tehtävässään myös puheenjohtajavaihdoksen jälkeen. Tujusen mukaan ei ole olemassa mitään syytä, miksi hän ei olisi valmis jatkamaan.

politiikka

Kokoomuksen puheenjohtajaehdokkaat kohtaavat yhteisissä keskustelutilaisuuksia eri puolilla maata. Kiertueen ensimmäinen tilaisuus järjestetään keskiviikkona Oulussa. Muut tilaisuudet pidetään Tampereella, Kouvolassa, Kuopiossa, Turussa ja Helsingissä.

- Me halutaan antaa kaikille suomalaisille mahdollisuus tutustua kokoomuksen puheenjohtajakandidaatteihin, puoluesihteeri Taru Tujunen sanoi.

Viisi tilaisuuksista on jo ennen toukokuun lopulla järjestettäviä eurovaaleja. Tujusen mukaan oli luontevaa yhdistää puolueen eurovaalikampanja ja kisa puheenjohtajuudesta.

- Tämä on nyt meidän tapa tehdä tämä, Tujunen totesi.

Puheenjohtajaehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

Kokoomuksen puoluekokous valitsee puheenjohtaja Jyrki Kataisen seuraajan Lahdessa kesäkuun 13.-15. päivä.

Puoluesihteeri Tujunen sanoi, että sillä kuka valitaan puheenjohtajaksi, ei ole vaikutusta hänen jatkohaluihinsa puoluesihteerinä. Puoluesihteeri valitaan syksyllä kokoomuksen puoluevaltuustossa.

- Ei ole mitään syytä, miksi en olisi valmis jatkamaan, Tujunen totesi.

Hän sanoo kuitenkin tekevänsä lopullisen ratkaisun myöhemmin.

Lue seuraavaksi