JoMa mitalijahtiin kahdella kuninkaalla

Viime kauden pronssijoukkue ja halli-SM kultaa kevättalvella voittanut Joensuun Maila lähtee miesten superpesikseen mitali mielessä. Mitalin väriä ei vielä ole määritelty, mutta tavoitteeseen pyritään kahden kovan lyöjäjokerin ja kahden kärjen voimin.

urheilu
Joman 2-pelinjohtaja Petri Pennanen poseeraa
Esa Pietarinen / Yle

JoMalla on alla ehjä harjoituskausi, jossa fyysisen puolen osalta on päästy tavoitteisiin. Viime aikoina on hiottu pelillistä puolta kuntoon ja pelattu pari harjoitusottelua.

– Vuosisuunnitelman mukaisesti on menty pienin tavoittein ja kaikki näyttää hyvältä. Harjoituspelejä on pelattu niukasti, on pidetty vähän niin kuin hevosta taliissa, että into säilyy sarja-avaukseen, kertoo 2.pelinjohtaja Petri Pennanen.

Harjoituspeleissä JoMa voitti Kouvolan ja Kiteen supervuorojen jälkeen 2-1.

– Ei näissä peleissä ollut vielä sellaista kunnon rytistystä, viileä sää vaati veronsa. Saatiin kuitenkin juoksuja ja päästiin ajamaan merkkiä ja mailamiestoimintaa sisään. Ne olivat tärkeämpiä tavoitteita kuin pelin lopputulos, sanoo Pennanen.

Kahdella kärjellä

Pelipaikat ja lyöntijärjestys loksahtivat JoMalla kohdalleen hallilopputurnauksen aikana. Roolitus selkiintyi pelaajien näyttöjen mukaan hallipeleissä. Ykköskärkenä pelaa Jouni Itävalo- Tuomas Jussila kaksikko ja kakkoskärkenä Mikko Kemppainen-Jonne Kemppainen.

– Kumminpäin niitä sitten haluaa peluuttaa, siinä on Vuorisen Jannella hyvä tilanne. Voi miettiä pelikohtaisesti, miten vaihtelee ja jakaa kuormitusta. Kyllä siinä on kaksi terävää piikkiä kärkeen, hehkuttaa Petri Pennanen.

– Itävalon Jouni on monipuolinen kentälle menijä, eikä hänelle paljon kalpene Kemppaisen Mikkokaan. Tuomas Jussila ja Jonne Kemppainen ovat puolestaan aika erityyppisiä ykköstilannevaihtajia. Ilon aiheena vaihtajatilanteessa on myös Lauri Kivisen kuntoutuminen ja paluu. Ykköstilanne on nykypesiksessä se homma, mistä lähdetään pelejä ratkomaan, jatkaa Pennanen.

Kahdella kuninkaalla

JoMan kesän mainoslause kuuluu "Kahdella kuninkaalla". Kuninkailla tarkoitetaan lyöjämörssäreitä Sami Joukaista ja Juha Niemeä.

Pari kuningasta ja siihen vielä Rautiaisen Aleksi. On siinä kotiutusvoimaa

Petri Pennanen

– Niin, pari kuningasta ja siihen vielä Rautiaisen Aleksi. On siinä kotiutusvoimaa. Tilanne kohtaisesti katsotaan, kuka menee mihinkin tilanteeseen.

– Talvikaudella on ajettu sisään ajatusta, että Joukaisen Sami voi tulla avuksi jo kakkostilanteessa. Ja aika monta läpilyöntiä on kakkostilanteessakin tullut. Kaksi kuningasta samassa joukkueessa on huikea mahdollisuus, toteaa Pennanen.

Tavoitteena mitali

Viime kesänä tuli pronssia ja talvella kotihallissa SM-kultaa, joten minkä värinen mitali on tavoitteena?

– Mitali on tietenkin tavoitteena, mutta lähdemme ensin tavoittelemaan sitä, että olisimme uskottavasti yksi kolmesta joukkueesta jolla on mahdollisuus mitaliin. Onko se mitali pronssia, hopea vai kultaa, sitä ei voi tietää, tämä on kuitenkin peliä. Sotkamo ja Vimpeli ovat rutiinitasossa vielä edellä, lähdetään aluksi kuromaan tuota eroa kiinni.

Sarja tasaisempi tänä kesänä

JoMan 2.pelinjohtaja Petri Pennanen ennakoi tulevan kesän superin olevan tasaisempi kuin viime kesänä.

– Keskikastissa kovia ovat vahvistuneet Jymyjussit Seinäjoelta, Hyvinkään Tahko ja Kiteen Pallo, ennakoi Pennanen.

– Sarja on pitkä, 30 ottelua runkosarjassa, joten yllätyksiä nähdään. Ne joukkueet, jotka säilyvät ehjänä koko kauden ovat vahvoilla.

Sarjakauden avaus on Joensuun Mehtimäellä sunnuntaina 11.5. kello 15 pelillä JoMa-Kouvola.