1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Toivo Haimi

Cronbergin, Haimin ja Myllerin vaalilupauksia: rauhaa, työpaikkoja ja kasvua

Ylen vaalikone esittelee kolmikon, joka pyrkii Pohjois-Karjalasta Euroopan parlamenttiin. Mepiksi haluavat polvijärveläinen Tarja Cronberg (Vihr.), joensuulainen Toivo Haimi (Vas.) ja joensuulainen Riitta Myller (SDP).

Kuva: Kuvakaappaus Ylen Eurovaalit 2014 -sivulta.

Ylen uudistettuvaalikone (siirryt toiseen palveluun)esittelee kolme pohjoiskarjalaista eurovaaliehdokasta. Perinteisen vaalikoneen ja jokaisen ehdokkaan lyhyen esittelyn lisäksi Yle on tehnyt ehdokkaiden kanssa kaikkiaan 218 videotenttiä.

Pohjois-Karjalasta mepiksi pyrkivät Brysselin politiikan vahvat naiset, Brysselin konkarit Tarja Cronberg (Vihr.) ja Riitta Myller (SDP). Ehdokkaana on myös nuori mies Joensuusta eli Toivo Haimi (Vas.).

Euroopan parlamenttiin valitaan Suomesta 13 edustajaa. Varsinainen vaalipäivä on 25.5.2014. 

Rauhaa ja töitä

Vihreän liiton 70-vuotias polvijärveläinen Tarja Cronberg yrittää jatkopestiä Euroopan parlamenttiin.

Cronberg haluaa muun muassa jatkaa työtään rauhan hyväksi. Hänelle on tärkeää myös hyvä, edullinen ja puhdas ruoka. Lisäksi Cronberg haluaa työskennellä Euroopan köyhien ja rikkaiden ihmisten välisen kuilun umpeen kuromiseksi.

Tarja Cronbergista on neljän minuutin video meppigalleriassa, jossa keskustellaan esimerkiksi EU:n yhteisestä maahanmuuttopolitiikasta.

Yrittäjyyttä ja koulutusta

Vasemmistoliiton riveistä mepiksi pyrkii joensuulainen 24-vuotias myynti- ja viestintäpäällikkö Toivo Haimi.

Haimi lupaa tehdä töitä EU:ssa talouskuripolitiikan lopettamiseksi ja edistää maksutonta koulutusta. Lisäksi hänelle on tärkeätä edistää nuorten työllistymistä ja mahdollisuuksia ryhtyä yrittäjäksi.

Videotenttiin Toivo Haimi ei päässyt työkiireiden takia.

Työpaikkoja ja kasvua

Joensuulainen SDP:n nykyinen kansanedustaja Riitta Myller (57) halajaa takaisin Euroopan parlamenttiin. Hänellä on meppikokemusta yli 14 vuotta.

Myller lupaa perehtyä Suomen kannalta tärkeisiin asioihin ja etsiä väylät, joiden kautta asioiden tuloksellinen hoitaminen onnistuu. Erityisen tärkeää on uusien työpaikkojen saaminen. Myllerin mielestä tärkeätä on myös ilmastonmuutoksen torjunta sekä kasvun ja kilpailukyvyn varmistaminen.

Meppigallerian videolla Riitta Myller kertoo muun muassa siitä, että hän on huolissaan nuorisotyöttömyydestä.