Ykkösbonus loppuu – tilalle Siwan ja Zalandon yhdistävä etuohjelma

Uusi kanta-asiakasohjelma kilpailee Plussa- ja S-bonus-kanta-asiakkuuksien kanssa laajalla reviirillä. Samassa etukerrytyksessä ovat mukana esimerkiksi Verkkokauppa.com ja Valintatalo.

Kuva: Yle

Muun muassa Valintatalot ja Siwat omistava Suomen Lähikauppa romuttaa Ykkösbonus-etuohjelmansa ja vaihtaa uuteen. Yhteistyökumppaneita se on saanut netistä – muun muassa muotikauppa Zalando ja levykauppa CDON.com ovat mukana etukerrytyksessä.

Ohjelmaan kuuluvat yritykset väittävät, että kanta-asiakkuus hyödyttää pieniä yhden tai kahden hengen talouksia paremmin kuin perinteiset kanta-asiakkuusohjelmat. Pins-nimellä toimiva asiakasohjelma kilpailee K-ryhmän Plussa- ja S-ryhmän S-bonus-kortteja vastaan. Etukortit kannustavat kuluttajia keskittämään ostosten tekoa tiettyihin myymälöihin.

Pins-ohjelmaan kuuluu yli 30 000 ostospaikkaa kuten Lähikaupan ruokakaupat, Verkkokauppa.com, Hotels.com, AD-varaosaliikkeet ja AD-autokorjaamot sekä netin suositut vaateliikkeet kuten Boozt, Brandos, Zalando, Nelly ja Asos.

Kerrytettyä etua voi käyttää suoraan rahana esimerkiksi valintamyymälöissä tai niillä voi lunastaa palkintoja noin 3 000 vaihtoehdosta.

Ykkösbonus-aikakautta kesti melko tarkalleen 20 vuotta, sillä se lanseerattiin vuonna 1994. Ykkösbonusta sai noin 2 000 ostospaikasta. Nykyisen etuohjelman kymmenistä tuhansista ostospaikoista iso osa on kansainvälisiin ketjuihin kuuluvia hotelleja ja autonvuokraajia maailmalla.