Poliisi seuraa Areenalle suunniteltuja Venäjä-mielenosoituksia

Alustavan arvion mukaan paikalle ei odoteta kovin suuria mielenosoittajaryhmiä.

Kotimaa

Helsingin Areenan luona järjestetään tiistaina iltapäivällä kaksi Venäjään liittyvää mielenosoitusta. Toisessa vaaditaan Venäjän poliittisten vankien vapauttamista ja osoitetaan tukea venäläisille kansalaisjärjestöille. Toinen on tiettävästi mielenilmaus länsimaiden Venäjään kohdistamia pakotteita vastaan.

Päivystävä komisario Timo Viipuri Helsingin poliisista kertoo, että poliisi on tietoinen molemmista suunnitelluista mielenosoituksista ja aikoo mennä paikan päälle.

Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa siitä, kuinka suuria mielenosoittajaryhmiä Areenalle on saapumassa, mutta poliisin alustavan arvion mukaan ei kovin suuria. Poliisi ei ota kantaa siihen, millaisella vahvuudella tai varustuksella se tulee itse olemaan läsnä.

Päivystävän komisarion mukaan tilannekuva muovautuu sen perusteella, paljonko mielenosoittajia ilmestyy paikan päälle. Poliisi on kuitenkin tietoinen mielenosoittajien vastakkainasettelusta.

Helsingin Areenan omistajat ja jääkiekkojoukkue Jokerien osaomistajiin kuuluvat liikemiehet Gennadi Timtšenko sekä Arkadi ja Boris Rotenberg ovat pakotelistalla, jonka Yhdysvaltain hallinto on asettanut Venäjän johtoa vastaan Ukrainan tapahtumien johdosta.