Kotkan Ankkuri-talo -suunnitelma arveluttaa poliitikkoja

Kulttuurikäyttöön kaavaillun rakennuksen remonttikustannukset arveluttavat kotkalaisia valtuutettuja. Kaupungin ja kehittämisyhtiö Cursorin suunnitelmaa esiteltiin valtuutetuille eilen.

Kotimaa
Kotkan Ankkuritalon etupihaa koristaa iso ankkuri.
Juha Korhonen / Yle

Kotkan suunnitelmat Ankkuri-talolle ovat kohdanneet vastustusta poliitikoilta.

Kulttuurikeskukseksi kaavaillun kantasatamassa sijaitsevan talon remonttikustannukset huolestuttavat monia kotkalaisvaltuutettuja. Kaupungin ja kehittämisyhtiö Cursorin suunnitelmaa esiteltiin valtuutetuille maanantaina.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Nina Braskin (sd.) mukaan Ankkuri-talon remontin kustannusarviot vaihtelevat reilusta miljoonasta kuuteen miljoonaan euroon.

- Maanantaina nousi esille, että pakolliset kustannukset olisivat 1,2 miljoonasta eurosta kahteen miljoonaan. Aiemmin rakennuksen omistava Steveco on ilmoittanut arvioksi kuusi miljoonaa euroa, toteaa Brask.

Braskin mukaan vastustus Ankkuritalon ostamisen suhteen oli maanantaisen tilaisuuden perusteella valtuutettujen keskuudessa runsasta.

- Osa valtuutetuista kuitenkin myös puolusti Ankkuri-taloon liittyviä suunnitelmia, Brask sanoo.

Suurin osa valtuutetuista on myös sitä mieltä, että ulkopuolisen rahoituksen osuuden Ankkuri-talon ostossa ja remontissa täytyisi olla suurempi.