Lauritsalalaiset haluavat liikekeskuksesta siistimmän

Asukasraatia tympäisee muun muassa harhaanjohtavat mainokset sekä rikkoutuneet katukivet. Kaupunki tekee alueella katselmuksen ennen mahdollisten korjauskehotusten lähettämistä.

katukivet
Seinäkirjoitus Lauritsalan kauppakäytävällä.
YLE

Lappeenrannan Lauritsalan asukkaat ovat tympääntyneitä alueen liikekeskuksen epäsiisteyteen. Asukasraati on esittänyt kaupungille useita epäkohtia, joihin toivoo parannuksia.

Korjattavaa olisi asukkaiden mielestä erityisesti osassa liikerakennuksia, mutta myös katukivetyksissä. Liikerakennuksissa on esimerkiksi vanhoja mainoskylttejä, jotka asukasraadin mukaan ovat harhaanjohtavia. Myös rakennusten nuhjuinen ulkoasu saa asukkailta kritiikkiä.

Lisäksi seurakuntayhtymän omistaman rakennuksen piha-alueen epäsiisteys on kiinnittänyt asukkaiden huomion. Kaupunki on jo aiemmin kehottanut seurakuntayhtymää siistimään niin sanotun Luotibaarin piha-alueen.

Lappeenrannan rakennuslautakunta velvoittaa rakennusvalvontaa tekemään alueella katselmuksen, jonka jälkeen kiinteistöjen haltijoille lähtee todennäköisesti kehotukset epäkohtien korjaamiseksi.