Joukkoraiskauksen uhria uhkaa julkinen ruoskiminen Indonesian Acehissa

Kahdeksan miestä raiskasi lesken, jolla epäillään olleen suhde naimisissa olevaan mieheen. Ruoskinta on sharia-lain mukainen rangaistus avioliiton ulkopuolisesta suhteesta.

Ulkomaat

Indonesian Acehin alueella asuva nainen aiotaan ruoskia julkisesti rangaistuksena avioliiton ulkopuolisesta suhteesta. Islamilaista sharia-lakia noudattavat paikallisviranomaiset aikovat panna rangaistuksen toimeen, vaikka aviorikoksesta syytetty leski joukkoraiskattiin viime viikolla.

Naisen kotiin tunkeutuneiden kahdeksan miehen kerrotaan raiskanneen naisen rangaistukseksi luvattomasta suhteesta naimisissa olevaan mieheen. Naisen kotiin tunkeutunut miesjoukko pahoinpiteli epäillyn suhteen toisen osapuolen, valeli kaksikon jätevedellä ja luovutti nämä sitten viranomaisille.

Sharia-lain toimeenpanoa alueella johtava Ibrahim Latif sanoo Jakarta Globe -lehdelle, että sekä nainen että mies aiotaan ruoskia julkisesti rangaistuksena aviorikoksesta. Hänen mukaansa joukkoraiskauksella ei ole mitään vaikutusta rangaistuksen toimeenpanoon.

Samalla Latif vakuuttaa, että myös naisen raiskanneille miehille on luvassa rangaistus. Poliisi on pidättänyt kolme joukkoraiskauksesta epäiltyä, mutta viisi epäiltyä on edelleen karkuteillä. Pidätettyjen joukossa on 13-vuotias poika.

Lähteet: AFP