Kaveriporukka osti Kauhavan lentosotakoulun

Kauhavan lentosotakoulun on ostanut LSK Business Park -niminen yritys, jossa on mukana useita pohjalaisyrittäjiä ja hallitusammattilaisia. Ydinporukka muodostuu yrittäjistä, jotka ovat olleet ystäviä ja toistensa sparraajia jo 30 vuotta.

Kauhavan lentosotakoululla Börje Lindén, Tapani Koski, Jouko Pihlajamaa ja Seppo Kultalahti. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Kauhavan kaupunki saa nyt huokaista helpotuksesta. Lentosotakoulun valtava alue ja kymmenet rakennukset ovat saaneet uudet omistajat.

– Olemme kaikki yrittäjiä, menestyneitä, ja pitkän uran tehneitä yrittäjiä, monessa asiassa kokeneita. Löysimme toisemme jo 30 vuotta sitten Vaasan yliopistosta, muistelee LSK Business Parkin hallituksen jäsen Jouko Pihlajamaa Pietarsaaresta.

– Osallistuimme yrityksen hallittua kasvua käsittelevään kaksi vuotta kestäneeseen kurssiin ja sen aikana ystävystyimme. Nämä vuodet olemme säännöllisesti tavanneet ja sparranneet toisiamme ja kantaneet toistemme huoliakin, jatkaa Pihlajamaa.

Lars Börje Lindén. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Porukka perusti tuolloin taustayhtiökseen Kasvuyrittäjät Oy:n.

Omistajat tulevat muun muassa kone-, sähkölaite -ja elintarvikeyrityksistä ja turkistarhauksesta. Heidän yrityksensä työllistävät yli 1500 henkeä ja toimipaikkoja on kotimaan lisäksi Virossa ja Tanskassa.

Vankka yritys- ja hallitustausta

LSK Business Parkin omistajat muodostavat hallituksen ja he ovat kaikki myös mukana useiden yritysten hallituksissa, eli niin sanottuja hallitusammattilaisia.

LSK Business Parkin hallituksen puheenjohtajana toimii Börje Lindén Uudestakaarlepyystä. Hän on puheenjohtajana myös Norcar-BSB Oy:n hallituksessa. Yritys valmistaa turkisalan koneita ja laitteita ja vie niitä ympäri maailmaa.

Jouko Pihlajamaa Pietarsaaresta on muun muassa sähkönjakelujärjestelmiä toimittavan Oy Elkoma Ab:n hallituksen puheenjohtaja.

Evijärveläinen Seppo Kultalahti johtaa hallitusta turkisalan yrityksessä ja toimii kiinteistösijoittajana.

Tapani Koski taas johtaa Laihian Maltaan hallitusta ja Efram Männistö vetää Kurikan keilahallia. Huonekalutehdas Interface oli aikoinaan Männistön omistuksessa.

Lentosotakoulun uusia omistajia on yhteensä parikymmentä, ydinryhmän jälkipolvetkin ovat mukana.